Volledig scherm
Leon Spijjkerman en Emme Cimballi © Emiel Muijderman

Lezersmenu mei 2019: Pop-up GastroFabrique in Hengelo

HENGELO - In de voormalige Hazemeijerfabriek in Hengelo verrijst in mei een pop-uprestaurant. De GastroFabrique schotelt onze lezers vier gangen voor.

Exclusief is een kwalificatie die deze maand in meerdere opzichten van toepassing is op het Tubantia Lezersmenu. Voor het eerst dineren we niet in een bestaand restaurant, maar in een industriële omgeving die speciaal voor het Lezersmenu wordt ingericht als eetgelegenheid. In dit geval een oude fabriekshal in Hengelo.

Klik hier om uw mening te geven over het Lezersmenu van deze maand

Bijzondere concepten

Het idee komt uit de koker van Richard van den Hoeven van DeGusteau, een hospitality groep die bijzondere dinerconcepten ontwikkelt. “We wisten dat dit gebouw leeg stond. Met eigenaar BOEI, een stichting die monumentale panden opkoopt en een nieuwe bestemming geeft, hebben we het gebruik voor één maand kunnen regelen. We hebben de ruimte voor die periode compleet nieuw ingericht met exclusieve tuinmeubelen van Hartman. Die gaan in de verkoop als het pop-up restuarant sluit.”

Voorgerecht

Aardappelsalade, black tiger gamba's, bieslook en langoustineschuim.

Volledig scherm
©

Tussengerecht

Risotto, pompoengarnituur en mosterd/dragonsaus.

Volledig scherm
©

Hoofdgerecht

Twentse Blauwe, witlof, beukenzwam en zilverui.

Volledig scherm
©

Nagerecht

Yoghurtijs met een taartje van mascarpone, passievrucht en bergamot.

Volledig scherm
©

Pop-up GastroFabrique

Hazemeijerstraat 350, Hengelo
Telefoon: 074-3030900
www.gastrofabrique.com

Openingstijden lezersmenu

Woensdag t/m maandag, vanaf 14.00, 17.00 of 20.00 uur
Reserveren kan telefonisch, maar liever via website of mail
Dinsdags gesloten, gratis parkeren

Standaard inhoud bon

Prijs lezersmenu 29,50 euro p.p. inclusief twee glazen wijn, bier of fris p.p. en kop koffie, cappuccino of thee. Uitsluitend na telefonische reservering en op vertoon van deze bon. Deze aanbieding is geldig van 1 t/m 31 mei 2019.

Volledig scherm
© Lezersmenu
Volledig scherm
Het restaurant van binnen