Volledig scherm
Manita en kok Gaston van Gastrobar Bij Rozendaal © Annina Romita

Lezersmenu november 2018: Bij Rozendaal in Enschede

ENSCHEDE - Toepasselijker kan het niet: het Tubantia-lezersmenu van november wordt geserveerd in Gastrobar Bij Rozendaal, pal tegenover het hoofdkantoor van uw krant.

Het interieur ademt nog de sfeer van uit de textielfabriek. Waar vroeger in de Enschedese wijk Roombeek poetsdoeken werden geweven, serveert chef-kok Gaston Olde Olthof nu culinaire verrassingen en begeleiden gastvrouw Manita Driezen en gastheer Raymond Ruitenberg u naar een mooi gedekte tafel. 

De Franse wijnen bij het menu komen van een vertrouwd Twents huis, Elhorst Wijnen uit Oldenzaal. Bij Rozendaal serveert een witte Pontel (2017) en een rode Lionne du Villion Maison (2015).

Klik hier om uw mening te geven over het Lezersmenu van deze maand

Voorgerecht

Na een stoere bol met roomboter begint uw lezersmenu met een heerlijk voorgerecht: a la minute terrine van in notenolie gekonfijte kabeljauwrug met draadjesvlees en mango chutney. Daarbij dressing van saffraan en een koekje van oude kaas.

Volledig scherm
© Annina Romita

Hoofdgerecht

Op lage temperatuur gegaarde rosbief van het hert is uw hoofdgerecht, geserveerd met gebakken kerrie spruiten kwarten, puree van zoete aardappelen, krokant van serranoham met schuim van gefermenteerde soja.

Volledig scherm
© Annina Romita

Dessert

Dat de chef van verrassende smaakcombinaties houdt, blijkt bij het dessert: parfait van nougat Montelimar, kruim van merinque, coulis van aardbeien, oude aceto balsamico en salamander (kroketje) van munsterkaas.

Ter afsluiting Smit & Dorlas koffie met huisgemaakte lekkernijen.

Volledig scherm
© Annina Romita

Gastrobar Bij Rozendaal

Het Rozendaal 10, Enschede
Telefoon: 053-4807695
www.gastrobarrozendaal.nl

Verdere informatie

Lezersmenu: dinsdag t/m zondag om 17.00 en 20.00 uur. Parkeren (gratis) tegenover restaurant op openbare parkeerplaats.

Standaard inhoud in bon:

De prijs van het lezersmenu bedraagt 27,50 euro p.p., inclusief twee glazen wijn, bier of fris p.p. en kop koffie, cappuccino of thee. Aanbieding geldig van 1 t/m 30 november 2018.

Volledig scherm
Lezersmenu Tubantia november 2018 © Tubantia