Lezersmenu november 2019: Florilympha in De Lutte
DE LUTTE - Een mooier decor dan het Lutterzand in herfsttinten kan Madeleine Strikker van restaurant Florilympha zich niet wensen. Dat zie je terug op het bord.
Florilympha is een begrip in Twente en ver daarbuiten. Want wie heeft een bezoek aan deze fraai gelegen buitenplaats, met nostalgische midgetgolfbaan, niet gecombineerd met een wandeling door het Lutterzand of langs de meanders van de Dinkel?
De naam Florilympha lijkt van Latijnse origine, maar heeft daar niets mee te maken. "Bloemenpracht aan stromend water, is de betekenis die wij er aan geven", vertelt Madeleine Strikker, die bijna 20 jaar geleden eigenaresse werd van het restaurant.
Boshut
Direct in het oog springt de moderne, uit eikenhout en veel glas opgetrokken 'boshut', die als een etalage aan de voorgevel is gebouwd. Bij binnenkomst ervaar je direct waarom. Het is alsof je midden in het bos staat. De haard brandt, maar toch stormt en davert de herfst, bijna voelbaar, door alle ramen naar binnen. Dit is het onstuimige decor waarin het lezersmenu van november wordt geserveerd.
Voorgerecht
Proeverij van gekonfijte parelhoen met cranberrysalsa, pompoensoep met peterselieschuim, lolly van geitenkaas, honing en pistache, gerookte zalmmousse met een krokantje van zeewier.
Hoofdgerecht
Stoere wildburger van hert begeleid door cantharellenjus, pastinaak-wortelpuree, stoofpeer en chips van rode biet en stoofpeer (Gieser-Wildeman). Alternatief voor vegetariërs: rode bietenburger met feta, rode ui en haver.
Nagerecht
Panna cotta met tonkaboon en kruim van pepernoot en yoghurt-bloedsinaasappelijs.
Restaurant Florilympha
Lutterzandweg 16-1
Telefoon: 0541-551486
www.florilympha.nl
Openingstijden lezersmenu
Woensdag tot en met maandag. Diner van 14.00 tot 20.00 uur. Dinsdags gesloten.
Standaard inhoud bon
Prijs lezersmenu 29,50 euro p.p. inclusief twee glazen wijn, bier of fris p.p. en kop koffie, cappuccino of thee. Uitsluitend na telefonische reservering en op vertoon van deze bon. Deze aanbieding is geldig van 1 t/m 30 november 2019.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
column
Om vijf uur ’s ochtends je bed uit, net als Obama: waarom we graag succesvolle mensen nadoen
Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: routines van succesvolle mensen -
Lezersmenu juli: De Weijenborg in Delden
-
Skivakantie: hier zijn winterbanden en sneeuwkettingen verplicht
Heel wat Nederlanders gaan binnenkort weer met de auto op skivakantie. Maar hoe zit het met de verplichting tot winterbanden? En hoe bevestig je sneeuwkettingen? Dit zijn de belangrijkste regels. -
Lezersmenu augustus 2019: Twentsche Bierbrouwerij Hengelo
Bij de Twentse Bierbrouwerij in Hengelo kunnen onze lezers in augustus genieten van Twents vlees en Twents bier. Als het weer het toelaat, ook op het terras. -
Rijstevlaai en soezen: dit kan iedere beginnende thuisbakker maken
Iedereen is gek op zoetigheid. Natuurlijk kan je hiervoor naar de bakker bij jou om de hoek gaan, maar veel bakrecepten kun je heel makkelijk zelf maken. Twee patissiers geven inspiratie voor de makkelijkste bakrecepten waar iedereen mee aan de slag kan.
-
60 fijnproevers in jury Lezersmenu 2020
Welke 12 regionale restaurants verzorgen volgend jaar een creatief en verrassend culinair Lezersmenu? Die keuze maakt een deskundige jury op maandag 28 oktober in het kooktheater van horecagroothandel Hanos in Hengelo. De wedstrijd wordt georganiseerd door De Twentsche Courant Tubantia in samenwerking met Twente Culinair en Hanos. -
-
-
Postelhoek, Kolenbrander en Roadhoes naar finale beste Lezersmenu
Verrast, verbaasd en verheugd. Bij De Postelhoek (Oud Ootmarsum), De Kolenbrander (Hengevelde) en 't Oale Roadhoes (Tubbergen) kan de vlag uit. De restaurants zijn meer dan blij met hun nominatie voor een ereprijs bij het lezersmenu van De Twentsche Courant Tubantia. Jaarlijks bepalen lezers van de krant welk menu ze in het voorgaande jaar als beste waardeerden. -
Lezersmenu februari 2020: Het Rheins in Enter
ENTER - Samen een aantal gerechten delen is gemeengoed geworden. Met twaalf (onbekende) gasten één tafel delen is nieuw. Geniet en ontmoet bij Landgoed Het Rheins.