Madeleine Strikker, geflankeerd door haar koks Jeffrey Schilder en Marlies Meijer
Volledig scherm
Madeleine Strikker, geflankeerd door haar koks Jeffrey Schilder en Marlies Meijer © Carlo ter Ellen DTCT

Lezersmenu november 2019: Florilympha in De Lutte

DE LUTTE - Een mooier decor dan het Lutterzand in herfsttinten kan Madeleine Strikker van restaurant Florilympha zich niet wensen. Dat zie je terug op het bord.

Florilympha is een begrip in Twente en ver daarbuiten. Want wie heeft een bezoek aan deze fraai gelegen buitenplaats, met nostalgische midgetgolfbaan, niet gecombineerd met een wandeling door het Lutterzand of langs de meanders van de Dinkel?

De naam Florilympha lijkt van Latijnse origine, maar heeft daar niets mee te maken. "Bloemenpracht aan stromend water, is de betekenis die wij er aan geven", vertelt Madeleine Strikker, die bijna 20 jaar geleden eigenaresse werd van het restaurant.

Klik hier om uw mening te geven over het lezersmenu van deze maand

Boshut

Direct in het oog springt de moderne, uit eikenhout en veel glas opgetrokken 'boshut', die als een etalage aan de voorgevel is gebouwd. Bij binnenkomst ervaar je direct waarom. Het is alsof je midden in het bos staat. De haard brandt, maar toch stormt en davert de herfst, bijna voelbaar, door alle ramen naar binnen. Dit is het onstuimige decor waarin het lezersmenu van november wordt geserveerd.

Voorgerecht

Proeverij van gekonfijte parelhoen met cranberrysalsa, pompoensoep met peterselieschuim, lolly van geitenkaas, honing en pistache, gerookte zalmmousse met een krokantje van zeewier.

Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

Hoofdgerecht

Stoere wildburger van hert begeleid door cantharellenjus, pastinaak-wortelpuree, stoofpeer en chips van rode biet en stoofpeer (Gieser-Wildeman). Alternatief voor vegetariërs: rode bietenburger met feta, rode ui en haver.

Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

Nagerecht

Panna cotta met tonkaboon en kruim van pepernoot en yoghurt-bloedsinaasappelijs.

Nagerecht: panna cotta met tonkaboon en kruim van pepernoot en yoghurt-bloedsinaasappelijs.
Volledig scherm
Nagerecht: panna cotta met tonkaboon en kruim van pepernoot en yoghurt-bloedsinaasappelijs. © Carlo ter Ellen DTCT

Restaurant Florilympha

Lutterzandweg 16-1
Telefoon: 0541-551486
www.florilympha.nl

Openingstijden lezersmenu

Woensdag tot en met maandag. Diner van 14.00 tot 20.00 uur. Dinsdags gesloten.

Standaard inhoud bon

Prijs lezersmenu 29,50 euro p.p. inclusief twee glazen wijn, bier of fris p.p. en kop koffie, cappuccino of thee. Uitsluitend na telefonische reservering en op vertoon van deze bon. Deze aanbieding is geldig van 1 t/m 30 november 2019.

Volledig scherm
© Tubantia