Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Lezersmenu oktober 2018: Grand Café De Kroon in Markelo

MARKELO - Het zou wel eens één van de grote kanshebbers kunnen zijn in de verkiezing van het ‘beste lezersmenu’. Grand Café De Kroon verwent gasten in oktober met verrassende gerechten.

Oktober is een herfstmaand. Dat heeft Robert Völkers (gastheer) en zijn compagnon Dennis Hendriksen (chef-kok) geïnspireerd tot een menu vol najaarstinten. Rood is de basiskleur.

Zowel bij het voor- als hoofdgerecht serveert De Kroon een rode wijn. Een lichte Franse Pays d’Oc (Merlot) van het Franse huis L’Auréole, gevolgd door een fruitige Franse Lavila (2017), met het karakter van de Merlot. Wie een wit wijntje, bier of fris prefereert, krijgt dat uiteraard geserveerd.

De horecazaak in het gezellige centrum wordt sinds 2,5 jaar geleid door twee jonge energieke ondernemers, die uit Markelo komen. Het interieur van De Kroon heeft een warme uitstraling. Er is volop gratis parkeergelegenheid rondom het pand.

Klik hier om uw mening te geven over het Lezersmenu van deze maand

Voorgerecht

Uw menu begint met een smaakvolle rundercarpaccio, licht aangebakken, die met de toefjes truffelmayonaise een speciale ‘bite’ krijgt. Vooraf is er al een mandje met versgebakken broodjes, kruidenboter en knoflooksaus.

Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Hoofdgerecht

Het hoofdgerecht is lendesteak. Heerlijk bereid met een saus van portobello paddenstoel. Geserveerd met een stamppot chioggia biet. Mocht u extra trek hebben, dan wordt dit stamppotje aangevuld.

Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Dessert

Als nagerecht een mooi drieluik: pecan toffee met merinqueschuim en een bolletje mokka coffee ijs met vruchtjes. Afsluitend koffie, cappuccino of thee met een lekkernij. De kroon op uw lezersmenu.

Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Grand Café De Kroon

Taets van Amerongenstraat 15, Markelo
Telefoon: 0547-740000
www.dekroonmarkelo.nl

Verdere informatie

Het lezersmenu wordt op alle dagen, met uitzondering van de dinsdag, geserveerd vanaf 17.00 uur. Op zondag vanaf 14.00 uur.

Standaard inhoud in bon:

Prijs lezersmenu 27,50 euro p.p. inclusief twee glazen wijn, bier of fris p.p. en kop koffie, cappuccino of thee. Uitsluitend na telefonische reservering en op vertoon van deze bon. Deze aanbieding is geldig van 1 t/m 31 oktober 2018.