Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Lezersmenu oktober 2019: De Kapel in Zenderen

Samen eten, samen delen. Bij De Kapel in Zenderen maken onze lezers in oktober kennis met 'shared dining'. Zes gerechtjes in plaats van de klassieke drie.

Wordt het voorgerecht zalm of steak tartaar? Die keuze hoef je als gast niet meer te maken. Je krijgt beide gerechten op tafel en deelt die met je tafelgenoot. Twee verschillende gerechten voor twee personen. 'Shared dining' is een relatief onbekend concept in Twente. "Een totaal andere beleving qua eten", benadrukt Jelle Wagenaar, operationeel manager bij De Kapel. 

"Eigenlijk snoep en proef je de hele avond van uitgelezen gerechtjes, zonder de klassieke onderverdeling in een voor-, hoofd- en nagerecht. Wij serveren de deelnemers aan het Lezersmenu zes gerechtjes. Het ritme is ook anders, minder staccato, de pauzes tussen de gerechtjes zijn veel korter. Het draait soepel door."

Klik hier om uw mening te geven over het Lezersmenu van deze maand

Samen zes gerechtjes

De steak tartaar die onze lezers als eerste gerecht krijgen voorgeschoteld komt van eigen runderen die op Erve Bothorst grazen. "Bij het zalmgerechtje wordt die 'eigenheid' wat lastiger, maar dan zoeken we samenwerking met duurzaam producerende leveranciers. Op die manier brouwen we ons eigen bier en branden we onze eigen koffie, met bonen van een duurzame plantage in Rwanda."

Volledig scherm
Links: boneless spareribs met bbq-lak en chilikomkommers. Rechts: mango cheesecake, sticky rice, bastogne en hangop, kokoscrumble en ijs van zwarte sesam © Reinier van Willigen

De gerechtjes die volgen zijn krieltjes in aardappel-kaasschuim, taco's met runderstoof texmex mexicano style en boneless spareribs om je vingers bij af te likken. 

Volledig scherm
Links: taco met runderstoof texmex mexicano style, chipotle creme, zoetzure rode kool, mais en popcorn. Rechts: krieltjes, aardappel-kaasschuim, zelf ingelegde augurk, krokante aardappel (vegetarisch) © Reinier van Willigen

Voor dessertliefhebbers is er een feestelijk slot met mango cheesecake, hangop en ijs van zwarte sesam.

De gasten kunnen kiezen uit twee wijnen. Een witte Torcanto Verdejo uit Spanje, droog met frisse fruittonen. Of een rode La Combe Rouge. Een Franse blend van syrah, merlot, cinsault en carignan, die prima smaakt bij licht vlees en gekruide gerechten.

Volledig scherm
Links: klassieke steak tartaar, bosui met crudité van loof, bosuimayo, samalemulsie en krokante brick. Rechts: zalm, zacht gegaard en gepukt, sesamdressing, limoen-dille mayonaise, gepofte rijst, courgette en zoetzure courgette. © Reinier van Willigen

De Kapel 

Hertmerweg 42, Zenderen
Telefoon: 074-25 95 979
www.dekapelzenderen.nl

Openingstijden lezersmenu

Maandag tot en met zondag vanaf 16.00 uur. Reserveren: telefonisch. Restaurant op de eerste etage, lift aanwezig

Standaard inhoud bon

Prijs lezersmenu 29,50 euro p.p. inclusief twee glazen wijn, bier of fris p.p. en kop koffie, cappuccino of thee. Uitsluitend na telefonische reservering en op vertoon van deze bon. Deze aanbieding is geldig van 1 t/m 31 oktober 2019.

Volledig scherm
. © .