Lezersmenu oktober 2020: PoortBulten De Lutte
Na een stevige wandeling door het historische bomenpark of een fietstochtje door de bossen waar (volgens de mythe) vroeger de hellehond rondwaarde, komen de beentjes tot rust en gaat de liefde door de maag bij schenkerij PoortBulten.
Er zit een koolmees in de nok, een hoge nok van robuust hout en veel glas. Hij kan de weg naar buiten niet vinden. „Dan is het een nieuw koolmeesje, die hier de weg nog niet kent, want de anderen maken elke ochtend hun vaste rondje door onze schenkerij”, aldus Marcella Vunderink, die samen met haar man Bas eigenaar is van het door natuur omgeven PoortBulten en geniet van het nieuwe vogeltje.
De uitspanning aan de rand van De Lutte is een aangename pleisterplaats voor wandelaars, fietsers en toeristen uit de omgeving. Niet alleen vanwege het lekkers op de menukaart of de mooie paadjes in het Twentse landschap, maar ook omdat PoortBulten grenst aan het Arboretum, een openbaar toegankelijk bomenpark, met ruim 2500 bomen en heesters uit alle werelddelen, verdeeld over duizend soorten. „De kleurenexplosie die de herfst met zich meebrengt is altijd prachtig om te zien.”
Wij waren dicht, maar we zagen een volle parkeerplaats en heel veel mensen
In coronatijd vonden Bas en Marcella het best wel raar soms. „Wij waren dicht, maar als we naar buiten keken, zagen we een volle parkeerplaats en heel veel mensen. Allemaal liefhebbers van de natuur die eropuit trokken, maar niet bij ons van een hapje of drankje konden genieten.”
Op het gras
Het koppel is blij dat die fase achter hen ligt. „Buiten hadden we altijd al 150 zitplaatsen en die hebben we nu nog, maar wel met inachtneming van de 1,5 meter. Een aantal van onze tafeltjes staat nu op het gras, net zo leuk.”
Binnen voldoen Bas en Marcella ook aan de RIVM-richtlijnen. In de sfeervol ingerichte locatie is nog plek voor maximaal 65 personen. ,,Daarom bieden we het lezersmenu vier dagen per week aan in twee lichtingen.” Best een beetje aanpoten voor het team, waarin ook hun beide dochters Bente (16) en Merel (18) meedraaien. „Maar we hebben er zin in!”
Verrassing
Bij binnenkomst krijgen de gasten een verrassingsamuse van het huis. Het menu zelf is speciaal voor de lezers van de krant samengesteld. Carpaccio van rode biet met geitenkaas, besprenkeld met acetostroop en walnoten is het voorgerecht. Het vegetarische gerecht wordt vergezeld door een frisse, witte Pinot Grigio van wijnhuis Sartori di Verona, opgericht in 1898 en een van de oudste Italiaanse wijnhuizen uit die streek.
Diamant
Het hoofdgerecht doet de zonovergoten zomer van dit jaar een klein beetje vergeten. „Een knipoog naar de herfst, die net is begonnen”, aldus Bas. Op het menu een heerlijk gegrilde diamanthaas, overgoten met saus van gerookte knoflook, liggend op een stamppot van spruitjes. Bij de haas komen bijpassende garnituren en een smaakvolle wijn op tafel; een warmrode Valpolicella, met de smaak en geur van veel rijp fruit.
Lekker zoet
De PoortBulten-soes maakt het menu compleet. Een lekkere soes, gevuld met vanille- en bananenijs, overgoten met chocolade- en vanillesaus.
Contactgegevens
PoortBulten
Lossersestraat 66
7587 PZ De Lutte
0541 216670
info@schenkerijpoortbulten.nl
schenkerijpoortbulten.nl
Openingstijden
Openingstijden: dagelijks vanaf 10.00 uur, zondags vanaf 10.30 uur.
Lezersmenu: van woensdag t/m zaterdag om 16.30 uur en om 19.00 uur, zondags om 18.00 uur.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lezersmenu oktober 2018: Grand Café De Kroon in Markelo
MARKELO - Het zou wel eens één van de grote kanshebbers kunnen zijn in de verkiezing van het ‘beste lezersmenu’. Grand Café De Kroon verwent gasten in oktober met verrassende gerechten. -
Is mijn voorschotbedrag wel of niet aangepast naar het prijsplafond?
De overheid heeft besloten consumenten op weg te helpen met de hoge energieprijzen. Begin dit jaar is daarom het prijsplafond ingegaan, waardoor je een maximaal tarief betaalt voor energie. Betekent dit dat het voorschotbedrag nu ook is aangepast? Twee experts leggen uit hoe het zit. -
Lezersmenu oktober: De Sociëteit in Almelo
-
PREMIUM
Waarom het loont om toch even het eerste loonstrookje van 2023 te checken
Het eerste salaris van 2023 staat op je rekening. Waarschijnlijk zie je een hoger nettosalaris dan vorig jaar, want veel werkenden in loondienst gaan er dit jaar op vooruit. Maar dat is niet het enige wat dit jaar anders kan zijn. Experts leggen het uit. -
Lezersmenu juni 2019: Kötter Seafood in Oldenzaal
OLDENZAAL - Een viswinkel combineren met een culinair visrestaurant. Wouter en Nicole Braamhaar zagen die droom vorig jaar uitkomen. Welkom bij Kötter Seafood.
-
Lezersmenu november: 't Oale Roadhoes in Tubbergen
Bij ‘t Oale Roadhoes gevestigd in het monumentale voormalige gemeentehuis van Tubbergen kunt u in november terecht voor een heerlijk lezersmenu. -
-
-
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen. -
Lezersmenu februari 2017: Kleinsman Eten & Drinken Enschede
Een gezellig en fraai gestitueerd restaurant vlakbij de Luchthaven Twente. In de omgeving kunt u prachtig wandelen en fietsen. Kleinsman Eten & Drinken presenteert in februari het lezersmenu.