Lezersmenu september 2017: Het Seminar Zenderen
Hemelse gerechten. U krijgt ze geserveerd in Het Seminar. In september presenteert dit Twentse restaurant het lezersmenu.
De hemel op aarde in een sfeervolle ambiance van een voormalig klooster. Said Maher (SVH Meestergastheer) en Jelle Wagenaar (SVH Meesterkok) gaan u in Zenderen verrassen met een menu waarin dagverse producten uit eigen streek zijn verwerkt.
Vooraf het met heerlijke noten en zuidvruchten gevulde bruinbrood van Het Seminar, dat haar vijftienjarig bestaan viert. Uw voorgerecht is een terrine van varkenshiel met oesterzwammen, gebrande maïs en chutney van gerookte rode ui.
Rundvlees in uw hoofdgerecht: gebraden longhaas met zoete aardappelcrème, seizoengroenten en jus van Provençaalse kruiden. Een glas rode wijn doet u extra genieten van dit stevige en smaakvolle stukje vlees.
Als dessert een taartje van passievruchten en chocolade, rode bieten-vlierbessen stroop, crumble en passievruchtensorbet. Een lust voor het oog en een genot om over uw tong te laten glijden. Afsluitend koffie, cappuccino of thee met een lekkernij van het huis.
Bij het lezersmenu schenkt het restaurant een Face to Face (Spanje, Castilla Y Léon). Deze sappige witte wijn met veel fruit(appel, peer en citrus) in smaak en geur. Mas de la Source (Frankrijk, Languedoc Rousillon) is een blend van Grenache, Cinsault en Cabernet Sauvigon. Een elegante rode wijn met een soepele smaak.
Adresgegevens
Restaurant Het Seminar
Hertmerweg 42
7625 RH Zenderen
Telefoon: 074 2595979
Website: www.hetseminar.nl
E-mail: info@hetseminar.nl
Het lezersmenu wordt van woensdag tot en met zondag geserveerd, dagelijks vanaf 16.00 uur. Prijs lezersmenu 27,50 euro p.p. inclusief twee glazen wijn, bier of fris p.p. en kop koffie, cappuccino of thee. Uitsluitend na telefonische reservering en op vertoon van onderstaande bon. Deze aanbieding is geldig van 1 t/m 30 september 2017.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lezersmenu april 2017: Bistro De Kolenbrander Hengevelde
-
Lezersmenu oktober 2020: PoortBulten De Lutte
Na een stevige wandeling door het historische bomenpark of een fietstochtje door de bossen waar (volgens de mythe) vroeger de hellehond rondwaarde, komen de beentjes tot rust en gaat de liefde door de maag bij schenkerij PoortBulten. -
Lezersmenu september 2019: Fellini in Enschede
René Bosch wil de deelnemers aan het Lezersmenu aan tafel het Italiaanse familiegevoel laten ervaren. Met passie voor het vak en bezieling van de kok tovert Fellini drie nazomer-gerechten op het bord, met een vleugje herfst. -
Lezersmenu april: De Rijsserberg in Rijssen
Restaurant Rijsserberg is onderdeel van Fletcher Hotel-Restaurant Sallandse Heuvelrug en gelegen midden in het groene ‘Schwarzwald’. -
PREMIUM
Geen vet eten om hartkwaal te voorkomen? Een hardnekkige fabel, zegt cardioloog
Wat veroorzaakt hartaandoeningen, en hoe houd je je hart gezond? Daar gaan meerdere adviezen en wijsheden over rond. Cardioloog Janneke Wittekoek vertelt wat er waar is van zes veelgehoorde stellingen over hartgezondheid.
-
PREMIUMzes vragen
Een zonneboiler levert gratis warm water: in zoveel jaar verdien je hem terug
-
-
-
Het Losse Hoes uit Holten winnaar Beste Lezersmenu van Tubantia
-
PREMIUMWaarvan Akte
Met kneepjes passen we zijn testament aan, drie dagen later krijg ik bericht van zijn overlijden
Wat als een cliënt nog helder van geest is, maar niet kan praten? Deze notaris lost het op met kneepjes in de hand. Een kneepje is 'ja’, twee kneepjes ‘nee’. Elke week tekent journalist Johan Nebbeling waargebeurde voorvallen uit de notarispraktijk op in deze rubriek.