Volledig scherm
Dock 19 in Almelo © Carlo ter Ellen DTCT

Lezersmenu september 2018: Dock 19 in Almelo

ALMELO - Het is niet de eerste keer dat Dock 19 deelneemt aan het lezersmenu. Het restaurant is populair, mede dankzij de sfeervolle inrichting en het royale terras, deels op een boot. Binnen is plek voor 110 gasten, buiten zijn 80 plaatsen.

De bar specialiseert zich in cocktails, het restaurant in steaks. Chef-kok Wouter Roozeboom neemt de stoere steak dan ook als uitgangspunt voor het lezersmenu.

Klik hier om uw mening te geven over het Lezersmenu van deze maand

Voorgerecht

Na donker breekbrood met huisgemaakte kruidenboter komt een verrassend voorgerecht op tafel: een ramensoep, ofwel oosterse noedelsoep met gerookte kip en ei. Daarbij een huiswijn van Terrasses du Sud, een toegankelijke, volle Franse Chardonnay.

Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

Hoofdgerecht

Het hoofdgerecht is een sappige Docksteak met bataatcrème, sjalotjus, groentekrokantjes en een aardappelkaastaartje. Een frisse salade en speciale frites met mayonaise worden apart geserveerd. Hierbij hoort een soepele Merlot met aroma’s van zwart fruit als bramen en pruimen, eveneens een huiswijn. „Onze steak bereiden wij op een gesloten Josper houtskool gestookte grill, ons paradepaardje. Daardoor ontstaat een unieke smaak”, vertelt Wouter Roozeboom.

Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

Nagerecht

Het dessert is net zo heerlijk als het er uit ziet: een parfait van vanille en pure chocolade met geschaafde chocolade karamel/zeezout, vergezeld door een kletskop, slagroom en gemarineerd rood fruit van het seizoen. Ter afsluiting een kop koffie, cappuccino, espresso of thee.

Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

Dock 19

Haven Noordzijde 19, Almelo
Telefoon: 0546-57 88 19
www.dock-19.nl

Verdere informatie

Het lezersmenu wordt dagelijks, behalve maandag, geserveerd vanaf 16.00 uur. De keuken sluit om 22.00 uur. Reserveren kan via de website o.v.v. lezersmenu of telefonisch. Eventuele allergieën/dieetwensen graag meteen aangeven.

Standaard inhoud in bon:

Prijs lezersmenu 27,50 euro p.p. inclusief twee glazen wijn, bier of fris p.p. en kop koffie, cappuccino of thee. Uitsluitend na telefonische of online reservering en op vertoon van deze bon. Deze aanbieding is geldig van 1 t/m 30 september 2018.

Volledig scherm
© Lezersmenu