Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

Lezersmenu september 2019: Fellini in Enschede

René Bosch wil de deelnemers aan het Lezersmenu aan tafel het Italiaanse familiegevoel laten ervaren. Met passie voor het vak en bezieling van de kok tovert Fellini drie nazomer-gerechten op het bord, met een vleugje herfst.

De Bolwerkstraat in Enschede is de doorgaande route voor bezoekers van het Wilminktheater en Muziekcentrum tussen het Muziekkwartier en de terrassen op de Oude Markt. Fellini ligt halverwege. Een strakke, moderne voorgevel met een gezellig terras. Daarachter een zee van ruimte waarin de restaurant/club en ook binnenstadbioscoop Cineast zijn gehuisvest.

Klik hier om uw mening te geven over het Lezersmenu van deze maand

Italiaanse leven

De eetgelegenheid waar onze lezers in de maand september aanschuiven voor het Lezersmenu is vernoemd naar de Italiaanse filmmaker en regisseur Federico Fellini. Een van diens beroemdste films heet La dolce vita (Het zoete leven). „En die combinatie van film en het zoete Italiaanse leven is precies wat wat wij hier willen uitdragen”, vertelt René Bosch. 

Voorgerecht

Claresse (meervalfilet) met een kruim van Parmezaanse kaas en verse kruiden, gegrilde courgette en een jus van trostomaten.

Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

Hoofdgerecht

Zacht gegaarde wildzwijnsnek, mousseline van truffelaardappel, geserveerd met enoki en cantharellen, lardo nostrano en rode portsaus.

Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

Nagerecht

Gepofte, gekaramelliseerde pompoen, mousse van witte chocolade, saus van stoofpeertjes uit de regio en een krokantje van gedroogde peperkoek.

Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

Fellini Enschede

Bolwerkstraat 2, Enschede
Telefoon: 053-4363399
www.fellini.nu

Openingstijden lezersmenu

Elk gewenst tijdstip tussen 12:00 en 21:00 uur. Zeven dagen per week geopend. Reserveren per mail: reserveren@fellini-enschede.nl, op de site of telefonisch.

Standaard inhoud bon

Prijs lezersmenu 29,50 euro p.p. inclusief twee glazen wijn, bier of fris p.p. en kop koffie, cappuccino of thee. Uitsluitend na reservering en op vertoon van deze bon. Deze aanbieding is geldig van 1 t/m 30 september 2019.

Volledig scherm
© Tubantia