Lust in Hengelo, sprookje van 1001 smaken
Menu van de maandMet een exclusief maandmenu in Lust Bakery & Bistro op het Hazemeijercomplex in Hengelo zet De Twentsche Courant Tubantia het oude, vertrouwde Lezersmenu voort met ‘shared streetfood’ in een eigentijdse entourage.
Bekend terrein voor de vaste klanten van het Lezersmenu, want in 2019 waren we hier ook al eens te gast bij Richard van den Hoeven. Toen nog in een geïmproviseerd pop-up restaurant in de fabriekshal waaruit de Twentse Bierbrouwerij was vertrokken. Inmiddels hebben Van den Hoeven en zijn compagnons Saïd Maher en Jeroen van der Mark het pand omgetoverd tot, naar eigen zeggen, het ‘kleurrijkste restaurant van Hengelo’.
Lust voor het oog
Daar is geen woord Spaans bij. Lust is een lust voor het oog. De oude industriële elementen contrasteren fraai met de moderne meubels in hippe kleuren. In het oog springen een enorme turquoise schappenwand en twee geairbrushte wandschilderingen. Het past allemaal bij het zorgvuldig uitgedachte format. „Huiselijk, kleurrijk en inclusief, iedereen moet zich hier welkom voelen”, benadrukt Van den Hoeven.
Een kleurrijk streetfood en sharing concept voor iedereen
De combinatie van een eigen bakkerij en een bistro in de dynamische omgeving van cultuur- muziek- en techniekinstituut Oyfo verraadt al een beetje de kaart. Lust is een huisje van de zoete inval. Voor bezoekers van het techniekmuseum, en ouders die hun kinderen naar muziekles brengen. Voor een zakenlunch, high tea, aangeklede borrel of diner. Je kunt er binnenwippen tussen 10.30 en 22.00 uur.
Veelzijdig
Het oktobermenu is een culinair visitekaartje dat de veelzijdigheid van Lust illustreert. Een driegangendiner (35 euro p.p.) van zeven streetfoodgerechtjes, veelal met streekproducten, die in porties van twee op tafel komen. Want ‘sharing’ versterkt de eetbeleving.Het is een sprookje van 1001 smaken, waarin iedereen wel iets van zijn gading vindt. Rilette van porkroast en varkenswangetjes met piccalilly voor de vleeseters, een krokante mulfilet voor de visliefhebbers en een taco van blauwe mais en tomaatcarpaccio voor de vegetariërs. En natuurlijk is er ‘pastry’ uit eigen bakkerij. Die vind je terug in het dessert: een huisgemaakte soes met sinaasappel en chocoladeschuim.
Twee shifts
Trek in Lust? Vanaf vandaag kun je een tafel reserveren. De keuken draait een vroege en late shift. De vroege begint om 17.00 uur en de late om 20.00 uur. Let op: het restaurant is op maandag en dinsdag gesloten.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
Lezersmenu oktober: De Sociëteit in Almelo
-
PREMIUM
Waarom het loont om toch even het eerste loonstrookje van 2023 te checken
Het eerste salaris van 2023 staat op je rekening. Waarschijnlijk zie je een hoger nettosalaris dan vorig jaar, want veel werkenden in loondienst gaan er dit jaar op vooruit. Maar dat is niet het enige wat dit jaar anders kan zijn. Experts leggen het uit. -
Lezersmenu juli 2018: Kosie Food & Drinks in Enschede
Klein, knus en karakteristiek. In een rustige en intieme sfeer is er bij Kosie Food & Drinks alle tijd voor de gast. Het nog jonge restaurant in Enschede serveert in juli uw lezersmenu. -
Lezersmenu augustus 2020: Bistro De Kolenbrander in Hengevelde
HENGEVELDE - Bistro de Kolenbrander in Hengevelde moest in maart abrupt stoppen met het Lezersmenu. Vijf maanden later, pakt het restaurant de draad weer op met een sprankelend zomermenu. Letterlijk, want bij het voorgerecht wordt een overheerlijke prosecco spumante DOC geschonken.
-
Dichtbij
Lezersmenu Tubantia voorlopig in de ijskast, maar komt terug met nieuwe formule
Met veel enthousiasme zijn we deze maand, na een gedwongen pauze van meer dan twee jaar, weer begonnen met het Lezersmenu. En de animo was weer overweldigend. Schenkerij Poortbulten in De Lutte verwelkomde deze maand meer dan 1500 gasten. Toch zetten we het maandelijkse driegangendiner even in de ijskast, want de beproefde formule is aan slijtage onderhevig en schuurt hier en daar. -
-
-
video
Voor het eerst 2 winnaars lezersmenu: ’t Oale Roadhoes en Postelhoek
ALMELO Voor het eerst sinds de introductie van het Tubantia Lezersmenu (2001) hebben lezers van de krant twee restaurants aangewezen als winnaar. Bij de verkiezing van het ‘beste lezersmenu’ van 2017 eindigden ’t Oale Roadhoes (Tubbergen) en De Postelhoek (Oud-Ootmarsum) met een gelijk puntenaantal op de eerste plaats. -
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen.