Volledig scherm
Voorzitter Ton Kremer (links) en coordinator Gerard Kienhuis van stichting Leergeld

Aanmelden kan bij stichting Leergeld in Losser

LOSSER - Stichting Leergeld helpt kinderen van 4 tot 17 jaar uit gezinnen die op het sociale minimum zitten

Oldenzaal en Enschede hebben het al jaren, in Losser is het sinds deze week operationeel: stichting Leergeld. Bedoeld om schoolgaande kinderen uit een gezin op maximaal 110 procent van bijstandsniveau te helpen. „Wij gaan zelf niet op zoek naar kinderen, mensen moeten zich zelf bij ons melden. Achterover leunen is er niet bij. Je moet er wel wat voor doen”, zegt Ton Kremer voorzitter van de stichting Leergeld.

Regeling
Losser kende al wel diverse regelingen om te voorkomen dat schoolgaande kinderen in een sociaal isolement terecht zouden komen. Maar voor elke vraag om hulp moesten ze telkens naar een ander loket of andere instantie. Leergeld is er om daarin structuur aan te brengen. Gevolg is ook dat de gezinssituatie op een centraal punt goed in beeld komt.

Per kind is per jaar 250 euro beschikbaar. Wordt er een bijdrage gevraagd op cultureel niveau, dan ligt de grens zelfs op 450 euro. Kremer: „Het geld gaat niet naar het gezin of de kinderen. Via ons gaat het rechtstreeks naar de sportclub, de school of de muziekschool. We controleren tussentijds ook of er goed gebruik wordt gemaakt van onze bijdrage. Zo niet, dan wordt de bijdrage direct gestopt.”

Oldenzaal e.o.