Volledig scherm
De bestuurder verloor tijdens zijn vlucht de macht over het stuur. © Politie

Achtervolging eindigt in crash bij Bad Bentheim

BAD BENTHEIM – Een politieachtervolging is maandag geëindigd met een crash op de A30 in Duitsland. De twee inzittenden van de achtervolgde auto bleven ongedeerd en werden gearresteerd.

De auto waarin het duo reed werd herkend door de politie. Het voertuig werd in verband gebracht met een beroving in de Rotterdamse wijk IJsselmonde. De agenten hebben de achtervolging ingezet. Deze achtervolging ging tot over de grens in Duitsland.

Tijdens de vlucht verloor de bestuurder de macht over het stuur en crashte bij Bad Bentheim. De bestuurder is direct aangehouden en de andere inzittende lag met een nat pak in het water. Hij probeerde tevergeefs aan de politie te ontkomen. Volgens de politie is vorige week al een andere verdachte voor deze beroving aangehouden.

Babbeltruc

Bij de beroving in IJsselmonde werd een 97-jarige vrouw op 15 mei in haar woning belaagd door drie mannen. Zij probeerden haar woning binnen te dringen met behulp van een ‘babbeltruc’. De vrouw vertrouwde het niet. Toen de mannen eenmaal in haar woning waren, zette de vrouw het op een gillen. Haar gegil zorgde ervoor dat de drie mannen er toch maar vandoor gingen.

Oldenzaal e.o.