Volledig scherm
Een buizerd. Foto ter illustratie. © Thinkstock

Agressieve buizerd valt hardloopster in De Lutte aan

DE LUTTE - Carla Oudehand-Wigger (56) zal zich haar hardlooprondje afgelopen vrijdag in de buurt van haar woonplaats De Lutte ongetwijfeld nog lang heugen. Want de nietsvermoedende sportieve vrouw werd in de buurt van De Hakenberg plotseling aangevallen door een agressieve buizerd.

Gelukkig voor haar zag ze de aanval van de roofvogel in een flits aankomen en kon ze haar hoofd instinctief afwenden. De buizerd scheerde in zijn duikvlucht rakelings over het hoofd van de Lutterse.

Onverhoeds
De aanval van de buizerd gebeurde rond negen uur vrijdagmorgen. „Ik was net een kwartiertje aan het hardlopen.” Carla Oudehand liep over een smal paadje door een weiland richting villa De Hakenberg. Ze kent de omgeving op haar duimpje; ze loopt er geregeld. Ze had al wel gemerkt dat er een vogel in de buurt vloog maar ze sloeg daar geen acht op. Tot hij opeens heel dichtbij kwam, weer verdween en onverhoeds opnieuw aanviel.

Rechtsomkeert
Dat ging maar net goed. Ze besloot direct rechtsomkeert te maken. De buizerd hield het vervolgens ook voor gezien. Carla Oudehand realiseert zich dat de buizerd zijn territorium verdedigde. „En misschien had hij wel jongen in het nest die hij wilde beschermen.”

Oldenzaal e.o.