Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Albert Heijn in Losser twee dagen gesloten door komst zelfscanners

LOSSER - Albert Heijn aan de Langenkamp in Losser is komende maandag en dinsdag gesloten. De reden? De supermarkt krijgt Scan & Go. Klanten kunnen straks zelf bij scanpalen hun boodschappen scannen.

Op dit moment staan er nog vijf kassa's in het filiaal aan de Langenkamp. Vanaf woensdag zijn er nog drie reguliere kassa's over, legt supermarktmanager Gerard Spijker uit. "Klanten kunnen straks zelf hun boodschappen scannen op die plek. Klanten die de 'Appie-app' op hun smartphone hebben, kunnen de boodschappen al met hun mobiel scannen. Zij hoeven bij de paal dan alleen nog maar af te rekenen." Bij grotere winkels van Albert Heijn zijn scanpistolen aanwezig, de applicatie op telefoons is daarmee vergelijkbaar.

Indeling veranderd

De supermarkt is twee dagen gesloten, omdat de hele ingang veranderd. "Onze klantenservicebalie zat aan de linkerkant van de winkel. Die verplaatst naar de plek waar eerst kassa één en twee zaten. Daar komen ook de scanpalen. De bloemen verhuizen dan weer naar de plek waar nu de klantenservice zit." 

De verbouwing neemt twee dagen in beslag. "Dat gaat echt niet tijdens openingstijden, alle software en data moet worden verlegd." Klanten die hun boodschappen zelf scannen worden straks random gecontroleerd. Bang voor diefstal is Spijker dan ook niet. "We moeten nog ervaren hoe het gaat, het is lastig om daar nu al iets over te zeggen." De verbouwing heeft geen consequenties voor het personeel. "We moeten nog steeds drie kassa's bemensen. Daarnaast kunnen caissières eventueel andere taken doen." Woensdag 11 december zijn de deuren weer om 08.00 uur geopend.

Oldenzaal e.o.