Volledig scherm
© News United

Ambulance-rit voor held uit Overdinkel tóch vergoed

OVERDINKEL - De 20-jarige Sander de Vries uit Overdinkel hielp op 7 mei een paar ouderen naar buiten toen er brand uitbrak in het seniorencomplex aan de Hoofdstraat. De held kreeg rook binnen tijdens zijn reddingsactie, en moest daarvoor met de ambulance naar 't ziekenhuis.

Het ritje met de ambulance kostte bijna 400 euro. In eerste instantie moest De Vries gewoon zelf voor die kosten opdraaien. 'Ik krijg een rekening, terwijl ik mijn medemens help. Schandalig dat dit kan in Nederland,' zegt de 20-jarige in een interview met De Telegraaf.

Rekening
Een telefoontje met Menzis leverde niets op, en de zorgverzekeraar weigerde het ritje met de ambulance te vergoeden. Tot groot ongenoegen van burgemeester Sijbom, die vervolgens voorstelde om de rekening voor Sander te vergoeden vanuit de gemeente en de brandweer.

Dat blijkt nu toch niet nodig. Zo laat Menzis weten na de media-aandacht voor de situatie. Want, er is 'een aparte regeling' voor dit soort gevallen. De zorgverzekeraar denkt dat de medewerker die De Vries heeft gesproken niet op de hoogte was van de desbetreffende regeling.

Oldenzaal e.o.

poll

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

  • Goede zaak, roken moet je zoveel ontmoedigen (36%)
  • Betuttelend, buiten maak ik zelf wel uit waar ik rook (58%)
  • Hebben ambtenaren tijd om te roken dan? (7%)
604 stemmen