Volledig scherm
In de apotheken van Brocacef in Losser worden voeding en antibiotica bereid voor toediening via het infuus.

Apotheken in Losser sluiten: 30 banen weg

LOSSER - De twee vestigingen van Brocacef Ziekenhuisfarmacie in Losser gaan per 1 januari 2020 dicht. De in totaal 30 werknemers verliezen hun baan en worden volgens het sociaal plan ‘van werk naar werk’ begeleid.

In de apotheken van Brocacef in Losser worden voeding en antibiotica bereid voor toediening via het infuus. De Brocacef-medicijnen worden in ziekenhuizen en zorginstellingen gebruikt. Brocacef (5.000 werknemers in Nederland) nam de apotheken in Losser zes jaar geleden over van medicijnengroothandel Mediq. Al met al bestaan de apotheken aan de Arendstraat en Bernhard Leurinkstraat in Losser al sinds de jaren zeventig.

Herplaatsen

Reden van de sluiting is dat beide apotheken in Losser niet voldoen aan de nieuwe normen, die gelden voor apotheken die medicijnen voor ziekenhuizen en instellingen bereiden. Daarom wordt de productie van Losser overgeheveld naar de grotere vestiging van Brocacef in het Limburgse Oostrum. Volgens een woordvoerster van Brocacef gaat het bedrijf bekijken of werknemers intern kunnen worden herplaatst, maar de mogelijkheden binnen Twente lijken hiervoor beperkt.

Oldenzaal e.o.