Volledig scherm
In het woonzorgcentrum Maartens-Stede is sindskort een appartement beschikbaar voor terminaal zieke mensen die met spoed zorg nodig hebben. © Frank Muller/HH

Appartement voor terminaal zieken in Maartens-Stede Losser

LOSSER - In woonzorgcentrum Maartens-Stede is een appartement in gebruik genomen voor terminale patiënten die met spoed zorg nodig hebben. De Zorggroep Sint Maarten komt hiermee tegemoet aan de vraag vanuit Losser voor snelle opvang van mensen die op korte termijn hulp nodig hebben omdat ze niet lang meer te leven hebben.

Momenteel is het nog zo dat er voor een appartement in het woonzorgcentrum Maartens-Stede een wachtlijst bestaat van soms wel een half jaar. De crisisopvang is vooral bedoeld voor mensen uit Losser die in het dorp willen blijven of die het een probleem vinden om naar Hengelo of Oldenzaal te gaan. Het appartement heeft dan ook uitzicht op de ‘Oale Toorn’ in Losser, zodat mensen zich ook echt thuis kunnen voelen. De maximale verblijfsduur in dit appartement is drie maanden. Er is een medische indicatie nodig van de huisarts, waarin het tijdelijke karakter duidelijk wordt.

Oldenzaal e.o.

poll

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

  • Goede zaak, roken moet je zoveel ontmoedigen (42%)
  • Betuttelend, buiten maak ik zelf wel uit waar ik rook (50%)
  • Hebben ambtenaren tijd om te roken dan? (8%)
1052 stemmen