Volledig scherm

Baan Kolkersveld in Overdinkel afgezet met prikkeldraad

OVERDINKEL - Klootschieters van Kolkersveld uit Overdinkel kunnen niet meer terecht op hun eigen baan. De eigenaren, de ervan Van Heek, hebben de baan laten afzetten met prikkeldraad nadat de gebruikersovereenkomst afgelopen vrijdag afliep.

Ook staan op het terrein nu meerdere bordjes ‘Verboden Toegang’. Voorzitter Hennie Weda van Kolkersveld heeft gisteren zijn leden gemaand rustig te blijven en niet in te gaan op de ‘provocaties’ van de eigenaren.


Eerder hadden de leden geroepen de bordjes ‘Verboden Toegang’ in ieder geval weer te verwijderen. Weda is bang dat acties tegen de erven Van Heek de club alleen maar kan schaden. Gistermiddag werd er al niet meer getraind op de baan.
Hennie Weda vraagt zich of de actie van de erven wel legaal is.

Waarschijnlijk heeft de aannemer, die de opdracht van Loed van Heek had gekregen, de afzetting niet exact op de grens gezet daar waar de baan begint. De afzetting staat nu zo goed als zeker op de opstallen van de vereniging, waarvoor ze al heel lang een jaarlijkse kleine vergoeding (4,54 euro) betalen aan de erven.

Het conflict tussen Kolkersveld en de erven Van Heek loopt al iets meer dan een half jaar. Een 30 jaar durende gebruikersovereenkomst liep in maart af. Daarna zijn er twee keer nieuwe overeenkomst opgesteld. Vrijdag lag er een derde klaar, maar die wenste Kolkersveld niet te ondertekenen omdat daar een bepaling in was opgenomen dat de vereniging geen vergoeding zou krijgen voor de opstallen. De erven Van Heek willen de baan verkopen of tegen een hoger bedrag verhuren.

Oldenzaal e.o.