Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Belg (28) probeert gezin uit Koeweit grens bij De Lutte over te smokkelen

DE LUTTE - Een 28-jarige Belg is op de A1 bij de grensovergang bij De Lutte aangehouden op verdenking van mensensmokkel. De man vervoerde in zijn personenbusje een gezin uit Koeweit.

Nadat de man Nederland was ingereden, hielden marechaussees hem staande hielden voor controle. Toen bleek dat de man samen reisde met een 32-jarige vrouw enen 41-jarige man uit Koeweit plus vijf kinderen in de leeftijd van vier tot tien jaar. 

Denemarken

Toen de marechaussees de identiteit van de inzittenden controleerden, bleek dat het om een gezin ging dat is uitgeprocedeerd in Denemarken. Volgens de 28-jarige bestuurder heeft hij het gezin in Duitsland opgepikt en wilde hij de zeven meenemen naar België. De man is aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

De aanhouding was op dinsdag 6 februari, maar de Koninklijke Marechaussee bracht het nieuws pas deze dinsdag naar buiten. De verdachte is vrijdag 9 februari voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft zijn voorarrest met twee weken verlengd. Het onderzoek wordt voortgezet.

Oldenzaal e.o.