Volledig scherm
© Politie Losser

Beschonken automobilist rijdt de sloot in bij De Lutte

112DE LUTTE - Een beschonken automobilist is in de nacht van donderdag op vrijdag de sloot ingereden op de Lossersedijk in De Lutte. De man had meer dan twee keer zoveel gedronken als is toegestaan.

Een getuige trof de auto aan in de sloot en schakelde de politie in. Agenten die ter plaatse kwamen roken een alcohollucht bij de bestuurder, die verder ongedeerd was. Een ademanalyse op het politiebureau wees 455 ug/l uit, waar de limiet op 220 ug/l ligt.

De man kreeg een rijverbod van zes uur en kan een boete van honderden euro's verwachten. De auto is afgesleept.

  1. Janice Meerenburgh hoogste nieuwkomer bij VVD

    Janice Meerenburgh hoogste nieuwkomer bij VVD

    LOSSER - Met enkele zeer opmerkelijke keuzes heeft de VVD haar verkiezingslijst vastgesteld. Janice Meerenburgh (38) , die sinds enkele maanden lid is van de VVD, is de hoogste nieuwkomer op de derde plaats. Oud-CDA-er Gerald Aveskamp staat zesde op de lijst en het huidige raadslid Ron de Leeuw komt niet verder dan de zevende plaats. Harry Heegen voert de lijst aan. De commissieleden Nick Visschedijk (2e), Hans Hanterink (4) en Ilona van Dijk (5) houden ook uitzicht op een raadszetel. De VVD gaat uit van drie raadszetels en hoopt zelfs op vier. Harry Heegen: „Ons motto is 'met opgestroopte mouwen' en dat doen we met doeners. Commissieleden zijn beloond voor hun harde werk.”

Oldenzaal e.o.