Volledig scherm
Wethouder Joos Hassink. Foto: Reinier van Willigen

Beuningen krijgt Lomanskamp 2

BEUNINGEN - De gemeente Losser kiest bij uitbreidingsplannen voor het dorp Beuningen voor een plan van de familie Loman. Die verkoop grond aan aannemer Niehof die Lattrop, die er zo'n 14 woningen op gaat zetten.

Er worden de komende jaren weer 11 of 12 nieuwe kavels uitgegeven in Beuningen. Wethouder Joop Hassink heeft de afgelopen weken gesproken met vier mogelijke partners en er daarbij voor gekozen om Lomanskamp II aan te wijzen als nieuwe bouwlocatie.

Twee blokken
Het bouwplan bestaat uit twee blokken van twee onder één kap en negen of tien vrijstaande woningen. Daarmee wordt de wens verhoord van het gros van de inwoners van Beuningen die uitbreiding van Lomanskamp altijd als de meest logische plek hebben gezien voor woningbouw. Hier zijn zo’n vijftien jaar geleden ook de laatste nieuwbouwplannen gerealiseerd.

Grond gekocht
In het verlengde van het eerste bouwplan had de familie Loman nog bouwgrond beschikbaar. De gemeente en de eigenaren van de grond slaagden er niet in overeenstemming te bereiken over aankoop van de grond. Vraag en aanbod lagen te ver uit elkaar. De gemeente heeft de familie Loman nu de ruimte gegeven in zee te gaan met een investeerder. En dat is aannemer Niehof uit Lattrop, die de grond heeft aangekocht en er ook zelf gaat bouwen.

De familie Loman heeft het gevoel dat deze constructie voor hen voordeliger is, dan wanneer ze de grond zouden hebben verkocht aan de gemeente.

'Het beste'
De gemeente op haar beurt ziet het plan van de familie Loman als ‘het beste wat we kunnen regelen voor Beuningen’, aldus Hassink. Het plan moet nog wel worden besproken met de gemeenteraad.

Oldenzaal e.o.