De groep inwoners van Beuningen die zaterdag de hele dag op pad waren in Salland om in drie dorpen te kijken welke initiatieven daar zijn ontwikkeld om de leefbaarheid van die kernen te stimuleren.
Volledig scherm
PREMIUM
De groep inwoners van Beuningen die zaterdag de hele dag op pad waren in Salland om in drie dorpen te kijken welke initiatieven daar zijn ontwikkeld om de leefbaarheid van die kernen te stimuleren. © Bert Kamp

Beuningen leert van Sallandse dorpen

LIERDERHOLTHUIS/BEUNINGEN - Het normaal zo rustige Lierderholthuis werd zaterdag gevuld met een nieuwsgierige delegatie uit Beuningen. In het kader van dorpsontwikkeling waren de Beuningers op ‘ontdekkingsreis’ en deden ze drie vergelijkbare dorpen aan in de regio Salland. „Het is goed om ook eens in een andere omgeving te kijken.”

De Avonturier. De naam van de touringcar zegt al genoeg. Het is 13.30 uur en vier mensen van Dorpsbelang Lierderholthuis zitten klaar om de 25 inwoners van Beuningen een warm onthaal te geven. Na Hoonhorst (gemeente Dalfsen)  en Broekland (gemeente Raalte) staat nu het kleinste dorp van de gemeente Raalte vandaag als laatste op het programma. „We hebben er al een flinke tocht opzitten”, zegt Gerrit Brouwer van dorpsraad Beuningen,. „Maar het is wel ontzettend leerzaam om te zien welke stappen deze drie dorpen hebben gezet om de boel toekomstbestendig te maken.”

Oldenzaal e.o.