Volledig scherm
© Frans Nikkels

Bewoners na 17 maanden terug in Leliestraat Losser

LOSSER - Ella Schepers na 17 maanden terug op vertrouwde plek. Bewoners Leliestraat zien buurt langzaam weer opleven.

Ze rent als een soort kip zonder kop door huis. Ella Schepers, die 42 jaar woonde aan de Leliestraat, is terug op de plek waar ze altijd woonde. Ze heeft net de sleutel van haar nieuwe woning in ontvangst genomen en ook al de eerste teleurstelling moeten incasseren. Het aanrechtblad is beschadigd. „Dat wil ik eerst geregeld hebben. Zo wil ik het niet.”

Kinderen van de bloemenbuurt
Ella Schepers, en haar zus Imca, zijn kinderen van de bloemenbuurt. Drie jaar geleden kregen ze te horen dat de vochtige huurwoningen waarin ze zaten gesloopt zouden worden. Bewoners van de Iris en Leliestraat konden terugkeren, maar moesten dan wel of eerst elders gaan wonen of een wisselwoning betrekken. Ella, Imca en hun moeder, kozen voor een wisselwoning, waar ze 1250 euro aan inrichtingskosten voor moesten betalen.

Verdrietige tijd
„Zou een jaar duren, maar het werden uiteindelijk zeventien maanden”, zegt Ellla. „Dat was een verdrietige tijd. Het huis was vreemd en slechter dan waar ik voorheen in woonde. Ik heb vier keer waterschade gehad.” Haar wisselwoning zit direct achter het huis waar ze nu de sleutel van heeft gekregen. „Ik zit nu weer precies op de plek waar ik voor die tijd ook woonde.” Lachend: „Terug op eigen grond. Ik ben de afgelopen maanden heel wat keren wezen kijken. Ja ook stiekem. Kon ik alles opmeten en uitrekenen hoeveel ik behang ik nodig had. Behangen kan ik als de beste.”

Oldenzaal e.o.

poll

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

  • Goede zaak, roken moet je zoveel ontmoedigen (38%)
  • Betuttelend, buiten maak ik zelf wel uit waar ik rook (55%)
  • Hebben ambtenaren tijd om te roken dan? (7%)
746 stemmen