Volledig scherm
De Lutter horeca-ondernemer John Meijerink is vanavond te zien in Pauls nr. 1 Show. © Privé

Biertapkampioen uit De
Lutte in Pauls nr. 1 Show

DE LUTTE - Een Twentse inbreng in de laatste aflevering van ‘Pauls nr. 1 Show’, zaterdag 14 december vanaf 20.00 uur te zien op RTL 4. Als jurylid van het NK Biertappen John Meijerink uit De Lutte zijn opwachting in het programma van Paul de Leeuw. 

De productiemaatschappij van ‘Pauls nr. 1 Show’ benaderde Meijerink, eigenaar van het Restaurant Paviljoen Lutterzand, met de vraag of hij te porren was voor een bijdrage aan dit tv-programma. Paul de Leeuw ontvangt daarin gasten die nummer 1 willen worden óf dat ooit zijn geweest. Meijerink won begin dit jaar het NK Biertappen en is nu als jurylid nog steeds betrokken bij dit evenement. Afgelopen maandag kwam het verlossende telefoontje: of de Meijerinks zich woensdag wilden melden in studio 11 in Aalsmeer.

‘Mooi pr-momentje’

Meijerink: „Ze hebben in totaal 2,5 tot 3 uur aan opnames gemaakt. Daarvan wordt vandaag vijf kwartier uitgezonden. Drie kandidaten, cabaretier Richard Groenendijk, vlogster Nikki Tutorials en chef-kok Margo Reuten moeten een biertje tappen. Dat is een heel mooi pr-moment voor het NK, dat op 16 januari 2020 wordt gehouden. Ik mocht ze uitleg geven en het een keertje voordoen.”

Afgeplakt logo

De Nederlands kampioen biertappen uit De Lutte kijkt met plezier terug op het uitstapje naar Aalsmeer: „Paul de Leeuw heeft ons netjes behandeld. We zijn gastvrij ontvangen en konden een mooi een kijkje achter de schermen nemen.” Reclame maken voor zijn eigen zaak of het naderende NK zat er niet in. „Het logo op de bar van het NK werd zelfs afgeplakt. Maar de woorden De Lutte, Twente en Lutterzand zijn wel gevallen”, meldt Meijerink met een brede grijns.

Oldenzaal e.o.