Volledig scherm

Bijna 60.000 euro voor Samenloop voor Hoop Overdinkel

OVERDINKEL - De estafettewandeling SamenLoop voor Hoop heeft in Overdinkel ruim 58.000 euro opgeleverd. Dat heeft de organisatie donderdagavond bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst voor vrijwilligers. Het geld gaat naar de strijd tegen kanker en is bestemd voor het KWF.

SamenLoop voor Hoop werd volledig door vrijwilligers georganiseerd en is gehouden op zaterdag 25 en zondag 26 juni in het Gerhardus Majellapark in Overdinkel. Teams wandelden 24 uur voor kankeronderzoek. Daarbij wisselden teamleden elkaar af op een parcours, als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Elk tema werd gesponsord, dat geld ging naar het goede doel.

Tijdens de wandelestafette werden deelnemers en bezoekers getrakteerd op een bijzonder programma, boordevol muziek en activiteiten. Onder meer de band ENorm trad op. Het bos was toen verlicht met duizenden kaarsen en dat gaf een hele bijzondere sfeer.

Op zondag 26 juni werd al een tussenstand van ruim 50.000 euro bekend gemaakt door penningmeester Ulrike van Dam. Ook daarna bleven de donaties binnenstromen. “Waar een klein dorp groots kan zijn. Dat was duidelijk te zien tijdens de 24 uur loop” vertelde voorzitter Monique Weierink van het lokale comite van SamenLoop voor Hoop donderdagavond vol trots.

Burgemeester Michael Sijbom van Losser liet donderdagavond weten tijdens de vrijwilligersbijeenkomst erg trots te zijn en bedankte alle vrijwilligers met het aanbieden van een taart.

Oldenzaal e.o.

poll

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

  • Goede zaak, roken moet je zoveel ontmoedigen (38%)
  • Betuttelend, buiten maak ik zelf wel uit waar ik rook (55%)
  • Hebben ambtenaren tijd om te roken dan? (7%)
729 stemmen