Volledig scherm
Boer Andre Mulder met zijn vrouw en de kinderen (Koen en Lianne) voor hun nieuwe zuivelbedrijf Raw Milk Company. © Annina Romita

Boeren De Lutte gaan van het boeren naar productie

DE LUTTE - Gedwongen bedrijfsverplaatsing brengt familie Mulder en de productie van kefir, yoghurt en hangop van Wijthmen naar De Lutte. Ze voelen zich er al helemaal thuis.

Voor autorijders is dat boerenbedrijf bijna niet te missen. Daar staat in het pannendak de afbeelding van een levensgrote koe als blikvanger. De toekomstige verbreding van de N35 doorsnijdt de weilanden van Mulder en maakt een efficiënte bedrijfsvoering onmogelijk.

N35
„In Wijthmen hadden we 40 melkkoeien, maakten onze eigen zuivelproducten en runden er een boerderijwinkel. Een prachtig bestaan, maar ook keihard werken. Toen ik de eerste schetsen van het nieuwe wegtraject zag, schoten me de tranen in de ogen. Het ging wel om de plek waar ik mijn leven lang heb geleefd en al twintig jaar biologische boerde. Maar al snel zag ik ook kansen”, zegt André Mulder.

Rauwe melk
Het melken van de koeien hebben de Mulders definitief achter zich gelaten. Op de nieuwe woon- en werkplek leggen ze zich volledig toe op de productie van kefir (een soort drinkyoghurt), yoghurt en hangop. De basis voor deze zuivel is biologische rauwe melk, die André Mulder zelf haalt bij het melkveebedrijf van Jos Elderink, enkele kilometers verderop in De Lutte.

Oldenzaal e.o.

poll

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

  • Goede zaak, roken moet je zoveel ontmoedigen (40%)
  • Betuttelend, buiten maak ik zelf wel uit waar ik rook (52%)
  • Hebben ambtenaren tijd om te roken dan? (8%)
831 stemmen