Volledig scherm
© Lenneke Lingmont

Bouwplan in Losser nog steeds onzeker

LOSSER - Leden van CPO Losser (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) proberen al tien jaar woninge te bouwen aan de Ravenhorsterweg. De angst slaat nu weer toe.

Hans Roos is een van de drijvende krachten achter het CPO Losser. Het laatste plan ziet er veelbelovend uit. Maar voor de zoveelste keer is er angst dat het allemaal niet doorgaat. Dit vanwege de nieuwe prognosecijfers voor Losser van nieuwbouw in de komende tien jaar.

Voor het plan is een aannemer (Haafkes uit Goor), die bereid is het hele gebied op te kopen), er is een architect (Maas uit Lochem) en het Enschedese bedrijf USHI begeleidt de CPO in het verdere bouwtraject. „Wij moeten nu afwachten op de koopovereenkomst die Haafkes moet sluiten met de gemeente. Op alle punten schijnen ze het eens te zijn, alleen over de prijs zijn ze nog in onderhandeling, weet Roos.

Koop
Het doorgaan van het plan is niet alleen afhankelijk van de koopovereenkomst, maar zeker ook van het contingent huizen dat Losser in de komende tien jaar mag bouwen. Twee weken geleden, bij de presentatie van de nieuwste prognoses viel het aantal huizen in Losser stukken lager uit. Er was een teruggang van 665 naar 397. Roos: „Maar ik heb ook begrepen dat die cijfers nog niet keihard zijn. Er wordt nog over gesproken. Misschien valt de schade uiteindelijk nog wel mee.”

„ Ik kan me niet voorstellen dat dit plan helemaal geschrapt wordt. We bouwen straks op grond van de gemeente van Losser. Losser is er juist bij gebaat dat hier wordt gebouwd.”

Oldenzaal e.o.

poll

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

  • Goede zaak, roken moet je zoveel ontmoedigen (42%)
  • Betuttelend, buiten maak ik zelf wel uit waar ik rook (50%)
  • Hebben ambtenaren tijd om te roken dan? (8%)
937 stemmen