Brand verwoest pand van firma Morsink in De Lutte

VideoDE LUTTE - Een uitslaande brand heeft in de nacht van zondag op maandag het pand van Morsink Diervoeders & Hobby aan de Dorpstraat totaal verwoest. Oorzaak van de brand is waarschijnlijk kortsluiting in een diepvries geweest. Rond 7.30 uur maandagmorgen gaf de brandweer het sein brandmeester

Rond 02.15 uur kwam de melding van de brand binnen bij de brandweer. In eerste instantie leek het erop dat de schade beperkt kon worden gehouden. Op het moment dat de vlammen oversloegen naar de bovenverdieping en ook de isolatie begon te branden, was er echter geen houden meer aan. In korte tijd sloegen de vlammen hoog uit de achterzijde van het bedrijfspand. Vanwege de hevige rookontwikkeling en de flinke wind liet de brandweer een NL Alert uitgaan, waarbij omwonenden werd geadviseerd om hun ramen dicht te houden.

Gelaten

Quote

Je ziet het voor je neus gebeuren. Het pand is kapot

Tim Morsink

Terwijl de brandweermensen nog bezig zijn met blussen, kijkt de familie Morsink (vader Alfons, moeder Sylvie en zoon Tim) gelaten toe. „Je ziet het voor je neus gebeuren”, vertelt Tim Morsink, zelf oud-brandweerman. „Het pand is kapot”, constateert zijn vader.

Juist omdat het betrekkelijk nieuwe pand - in juni 2017 feestelijk geopend - zo goed is geïsoleerd, kreeg het vuur de kans om zoveel schade aan te richten.

Vastbesloten kondigen de eigenaren aan dat ze zo snel mogelijk weer aan de slag willen gaan. „Ook voor de klanten, want voor hen is dit net zo erg”, stelt Sylvie Morsink. Haar zoon weet één ding zeker: „We gaan 100 procent zeker weer bouwen! Dit komt goed.”

Volledig scherm
De brand verwoeste alles bij firma Morsink. © News United / Dennis Bakker
Volledig scherm
© Robin Hilberink
Volledig scherm
© Robin Hilberink
Volledig scherm
© Robin Hilberink
Volledig scherm
© Robin Hilberink
Volledig scherm
© Robin Hilberink

Oldenzaal e.o.