Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Broers uit Overdinkel slachtoffer van brute overval

OVERDINKEL - Gerard ter Denge kon het donderdagmorgen amper bevatten. In alle vroegte, rond half vijf, werd de boerderij annex loonbedrijf van hem en zijn broer Herman in Overdinkel overvallen.

Door vier personen, met bivakmutsen op. Alleen Herman is dan aanwezig. Hij loopt een klap in zijn gezicht op, wordt vastgebonden en moet toezien hoe de overvallers er met de kluis vandoor gaan.

Leven
Het bedrijf van de broers Ter Denge ligt net achter café De Dinkelbrug aan de Hoofdstraat. De werkdag van de broers begint doorgaans in alle vroegte. "Ik was hier woensdag al om vier uur. Misschien dat de overvallers hier toen ook al zijn wezen kijken en doorreden omdat ze een auto zagen staan. Ik wou dat ik er nu ook bij was geweest. Dat meen ik echt. Dan hadden we het samen op kunnen knappen. Ik had me echt wel verdedigd. Misschien had het me mijn leven wel gekost, maar dit laat je niet zomaar gebeuren", zegt Gerard.

Keukendeur
Bij de Ter Denge's gaat normaal gesproken het dagelijkse leven z'n gangetje. In een gemoedelijke, open sfeer. De voordeur van de boerderij wordt door niemand gebruikt. Mensen gaan steevast via de zijingang en nemen vervolgens rechts de deur naar de keuken. Dat weet Jan en alleman. En kennelijk ook de overvallers. De keukendeur zit donderdagochtend vroeg nog op slot. Met een koevoet wordt deze opengebroken. Vervolgens staan de overvallers oog in oog met Herman. Hij wordt, zo verklaart Gerard, overmeesterd en vastgebonden aan een stoel. De overvallers eisen geld en houden Herman met een pistool onder schot. Uiteindelijk verlaten ze het terrein met de loodzware kluis en laten ze Herman, die nog een klap in het gezicht krijgt, gewond achter.

Glasscherven
De Ter Denge's hebben hun bedrijf op geen enkele manier (extra) beveiligd. De keukendeur gaat 's avonds op slot, maar dat is het dan ook. Geen waakhonden, geen slagboom bij de toegangsweg en geen camera's. "Wat moet ik met camera's", vraagt Gerard ter Denge zich af. "Dan had je nu vier mensen met bivakmutsen gezien. Die beelden had je kunnen tonen bij Opsporing Verzocht. Maar wat schiet ik daarmee op."

Bezorgd
Ondertussen heeft hij erg te doen met zijn broer, die voor controle naar de dokter is. "De gezondheid van Herman is de laatste jaren achteruitgegaan, hij slikt medicijnen. Je weet maar nooit wat hij hier aan overhoudt", zegt Gerard bezorgd.

Oldenzaal e.o.

poll

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

  • Goede zaak, roken moet je zoveel ontmoedigen (35%)
  • Betuttelend, buiten maak ik zelf wel uit waar ik rook (58%)
  • Hebben ambtenaren tijd om te roken dan? (7%)
581 stemmen