Volledig scherm
Erve Boerrigter enkele jaren geleden, toen de fruitbomen er nog stonden. Ze zijn donderdagochtend gekapt ten behoeve van de nieuwe jeu de boulesbanen die bij het dorpshoes worden gerealiseerd. De kap leidt tot kritiek van verschillende omwonenden. © Toma Tudor

Buren boos over kappen van fruitbomen in De Lutte

DE LUTTE - De fruitbomen in De Appelhof, achter Dorpshoes Erve Boerrigter in De Lutte, zijn donderdagochtend gekapt, ter voorbereiding van de aanleg van zeven jeu de boulesbanen. Dit tot woede van verschillende aanwonenden, die juist bezwaar hebben aangetekend bij de gemeente tegen een jeu de boulesbaan op die locatie.

De aanleg van de nieuwe jeu de boulesbanen is al langer een heet hangijzer in het dorp. Vorig jaar diende de Jeu de Boules-vereniging een verzoek in bij de gemeente Losser om een nieuwe accommodatie te realiseren bij Erve Boerrigter. Het plan kon op enthousiasme rekenen van zowel de gemeente als het bestuur van Erve Boerrigter.

Bang voor overlast

Enkele aanwonenden hebben echter moeite met de locatie. Volgens het plan worden de jeu de boulesbanen aan de centrumkant van het dorpshoes gerealiseerd, op de plek waar tot gisteren nog enkele fruitbomen stonden. Zij zijn bang voor overlast en vinden bovendien dat de appelhof, zoals de boomgaard in het dorp bekend staat, juist beschermd moet worden.

Ze willen daarom dat de banen aan de andere kant van het dorpshoes komen, aan de Bentheimerstraat. Dat hebben ze ook kenbaar gemaakt tijdens verschillende bijeenkomsten. Onlangs werd duidelijk dat de gemeente toch voor de optie aan de centrumkant kiest, omdat het dorpshoes zo meer wordt verbonden met het dorp.

Nationale Ombudsman

De bezwaarmakers zijn teleurgesteld en hebben daarom zelfs de nationale ombudsman ingeschakeld. Die heeft inmiddels ook contact gezocht met de gemeente. Woensdagmiddag hebben verschillende omwonenden ook officieel een bezwaar ingediend bij de gemeente. Maar op dat moment gaf de gemeente al toestemming aan de vrijwilligers van het dorpshoes en de jeu de boulesvereniging om de fruitbomen te kappen. Dat gebeurde donderdagochtend dan ook. Er komen overigens wel nieuwe fruitbomen voor terug. 

Oldenzaal e.o.

Poll

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

  • Begrijpelijk, dit soort prijzen zijn veel te hoog (69%)
  • Jammer, daardoor krijg je minder variatie in het woningaanbod (10%)
  • Geef mij maar een goedkopere woning in een buitenwijk (21%)
1909 stemmen