Volledig scherm
© Thinkstock

Buren redden verwaarloosde man uit Overdinkel net op tijd

OVERDINKEL - Door alerte buren is woensdagavond vermoedelijk een drama in Overdinkel voorkomen. Na een tip heeft de politie een ernstig verwaarloosde man uit zijn woning gehaald. Hij was er zo slecht aan toe dat hij met spoed naar het ziekenhuis is gebracht. De man lag hulpeloos in zijn woonkamer.

Buren hadden de politie gebeld omdat zij al enkele dagen niets meer van hem hadden gehoord. Ze maakten zich zorgen. Volgens de politie is dat zijn redding geweest. „Sociale controle is zeer belangrijk. Als niemand had gebeld, dan was meneer overleden.” Het huis van de betrokkene is, zo blijkt uit foto’s van de politie op Facebook, erg rommelig en vervuild.

Vaker meldingen
Burgemeester Michael Sijbom van de gemeente Losser is door de politie op de hoogte gebracht. Hij kan in verband met privacy inhoudelijk niet veel zeggen over wat er precies aan de hand is. Hij weet wel dat er over deze bewoner vaker uit de buurt meldingen zijn gedaan bij de politie en dat er ook andere hulpverleners in beeld zijn. De betrokken persoon wijst echter elke hulp af. Hij kan daartoe niet gedwongen worden.

Rol buren
De burgemeester prijst in deze zaak de buren. „Ze hadden een paar dagen niets van hem gehoord en sloegen alarm. Het geeft me een goed gevoel dat mensen alert zijn geweest en ook meteen handelend hebben opgetreden.”

Oldenzaal e.o.

poll

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

  • Goede zaak, roken moet je zoveel ontmoedigen (42%)
  • Betuttelend, buiten maak ik zelf wel uit waar ik rook (50%)
  • Hebben ambtenaren tijd om te roken dan? (8%)
1037 stemmen