Volledig scherm
Sijbom op archiefplaat © Carlo ter Ellen

Burgemeester Losser: ‘Aanval met hamer bizar en verbijsterend'

LOSSER - ,,Bizar en verbijsterend.” Burgemeester Michael Sijbom van Losser heeft nauwelijks woorden om te beschrijven hoe hij de aanval met een hamer op een Losserse ervaart. Zij werd zaterdagavond door een 25-jarige Nederlander, woonachtig in Bad Bentheim, plotseling aangevallen toen ze haar hond uitliet.

Niet te begrijpen
"Iemand die zomaar, zonder enige aanleiding, op klaarlichte dag van achteren wordt aangevallen en een paar klappen met een hamer op haar hoofd krijgt. Het is niet te begrijpen”, aldus Sijbom, die de vrouw in zijn functie als burgemeester al kende.

Hij ging in de nacht van zaterdag op zondag, toen zij weer thuis was, ook direct bij haar op bezoek. ,,Fysiek gaat het naar omstandigheden goed met haar, maar je weet nooit wat het mentaal met je doet. Ik ken haar overigens als een sterke vrouw, in meerdere opzichten. Laten we hopen dat het snel weer de goede kant op gaat met haar.”

Volkomen vreemden
Sijbom zegt bijzonder geïnteresseerd te zijn in het motief van de dader. ,,Want het slachtoffer en de dader waren volkomen vreemden voor elkaar. Ik hoop de komende dagen meer te horen over zijn redenen. Het past in ieder geval niet in het beeld van Losser als relatief rustige gemeente.”

Oldenzaal e.o.

poll

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

  • Goede zaak, roken moet je zoveel ontmoedigen (38%)
  • Betuttelend, buiten maak ik zelf wel uit waar ik rook (55%)
  • Hebben ambtenaren tijd om te roken dan? (7%)
717 stemmen