Volledig scherm
Op last van burgemeester Cia Kroon van Losser is een pand aan de Smitsbreeweg in Losser gesloten in verband met een beschieting met een vuurwapen. © News United/Dennis Bakker

Burgemeester Losser geschrokken van beschieting sportschool

LOSSER - Een heel vervelende situatie voor alle betrokkenen. Dat vindt de Losserse burgemeester Cia Kroon van de beschieting van de Losserse Sportschool De Sport Fabrik, woensdag laat op de avond. 

„De beschieting van het pand is een exceptionele gebeurtenis voor Losser. Ik ben hier erg van geschrokken”, aldus de burgemeester die donderdag op aandringen van de politie besloot het pand voor twee weken te sluiten.

Risico 

„De veiligheid van de gebruikers en medewerkers van het pand staat voorop”, motiveert ze. „Zolang niet duidelijk is of de gebruikers van het pand risico lopen wanneer zij het gebouw betreden, blijft dit besluit van kracht. Als uit het politieonderzoek blijkt dat het veilig is, gaat de sportschool direct weer open.”

Teleurgesteld

Eigenaar Edwin Bos van de Losserse Sportschool De Sport Fabrik heeft de sporters via de sociale media op de hoogte gesteld van de ontdekking van de kogelgaten in een zijruit van het pand aan de Smitsbreeweg en de gevolgen daarvan. Bos zegt teleurgesteld te zijn, dat hij niet is gehoord bij het besluit van burgemeester Cia Kroon om zijn pand voor twee weken te sluiten. 

„Ik ben erg gefrustreerd over deze beslissing. Ik heb geen exacte reden voor de sluiting verkregen, maar dat zal met een stukje veiligheid hebben te maken”, meldt Bos op Facebook en Instagram. Toen hij donderdagochten zei de sportschool gewoon te willen openen, besloot burgemeester Kroon op aandringen van de politie dat wel te doen. 

Oldenzaal e.o.