Volledig scherm
Meer dan vijftig bewoners van de gemeente Losser hebben actief meegedacht over het nieuwe hondenbeleid van hun gemeente. © Lenneke Lingmont

Burgers denken mee bij nieuwe hondenbeleid Losser

LOSSER - De overlast van hondenpoep leeft bij de Lossernaren. Bijna negentig mensen volgen het onderwerp hondenbeleid op een online-platform. Zij kwamen de afgelopen weken met ruim vijftig ‘constructieve’ reacties en suggesties.

Om de overlast van hondenpoep tegen te gaan, is de gemeente Losser bezig een hondenbeleid te ontwikkelen. Op die manier kan ook iets gedaan worden voor alle hondenbezitters die hondenbelasting hebben betaald. Via het online-platform civocracy.org/losser konden de inwoners van de gemeente Losser tot 24 juli digitaal hun mening geven over dit onderwerp.

De respons was redelijk groot. 88 mensen volgden dit specifieke onderwerp op Civocracy. Meer dan vijftig bijdragen kwamen binnen over de plekken waar hondenpoep een groot probleem is en wat er eventueel aan gedaan kan worden. Meer afvalbakken en plekken waar honden uitgelaten kunnen worden, zijn veelgehoorde suggesties. Op basis van alle input gaan de beleidsadviseurs van de gemeente nu een concept-hondenbeleid opstellen. Een stuk dat uiteindelijk goedgekeurd moet worden door de gemeenteraad.

Oldenzaal e.o.