Volledig scherm
© Annina Romita

Con de Man uit De Lutte komt op voor stomadragers

DE LUTTE - De gele kaart. Die kunnen bedrijven verwachten als hun sanitaire voorzieningen niet voor elkaar zijn. De Stomavereniging, die de belangen behartigt van stomadragers, vindt namelijk dat in elk (heren)toilet een afvalbak aanwezig moet zijn waarin ze hun opvangmateriaal kunnen weggooien.

Om die reden liet Con de Man, regiovoorzitter van de Stomavereniging, een kaart achter bij onder andere café/zalencentrum De Vereeniging in zijn woonplaats De Lutte. Op de kaart staat de noodzaak van afvalbakken in het toilet beschreven. „Nog geen drie dagen nadat uitbater Dennis Nijhuis de kaart kreeg stond er een afvalbak in de heren-wc”, zegt hij.

De Man, die zelf ook een stoma draagt, denkt dat bedrijven pas stilstaan bij de importantie van een afvalbak, wanneer ze geïnformeerd worden door middel van de gele kaart.

Problemen
Stomadragers lopen tegen meer problemen aan in het dagelijks leven. De Man noemt de recente invoering van diftar als probleem. „Mensen met een stoma hebben afval die anderen gewoon door de wc kunnen spoelen”, vertelt hij. En meer kilo's, is meer betalen. Datzelfde geldt voor koffers die een bepaald gewicht hebben. Daarnaast ondervinden stomadragers hinder van de verplichte autogordel. Met lotgenotenbijeenkomsten, informatie voorziening en belangenbehartiging zorgt de Stomavereniging voor verbeteringen voor stomadragers.

Oldenzaal e.o.

poll

Losser moet keihard optreden tegen illegale bomenkap

Losser moet keihard optreden tegen illegale bomenkap

  • Mee eens, de natuur gaat boven alles (22%)
  • De boetes moeten fors omhoog om overtreders te ontmoedigen (23%)
  • De gemeente moet in het voortraject veel duidelijker zijn (55%)
1687 stemmen