Volledig scherm
Het bestuur van de Contactgroep Alleenstaanden Losser, dat zondag 26 juni zijn 25-jarig bestaan viert, bestaat nu uit Miny Veger, Truus Röring en Marietje Haarman. © PR

Contactgroep Alleenstaanden Losser viert 25-jarig bestaan

LOSSER - De Contactgroep Alleenstaanden bestaat 25 jaar. Een mijlpaal die zondag 26 juni vanaf 14.00 uur wordt gevierd met een ‘gezellige middag’ in het parochiecentrum van de Martinuskerk aan de Kloppenstraat.

Het was de toenmalige interparochiële KeSa-werkgroep (Kerk en Samenleving) die het initiatief nam voor deze contactgroep. Bij de parochies kwamen steeds meer signalen binnen, dat alleenstaanden behoefte hadden aan gezamenlijke activiteiten. Vanuit de Bijbelse visie van ‘zorg om elkaar’ werd een werkgroep in het leven geroepen die bestond uit Joop van de Woning, Bennie Hanterink, Anneke de Vries,. Annie Nijenhuis en zuster Astrid. Hoewel de eerste aanzet vanuit de kerk kwam, waren de activiteiten voor iedereen bedoeld.
Elke laatste zondag van de maand (behalve in juli) is er een middag die in het teken staat van spel, creativiteit en bingo. Het huidige bestuur Miny Veger, Truus Röring en Marietje Haarman is ervan overtuigd dat er behoefte blijft bestaan aan deze bijeenkomsten: ,,Een drempel is er echter nog steeds. Alsof je een mislukkeling zou zijn als je alleenstaand bent. De cijfers wijzen uit dat het aantal alleenstaanden de komende decennia alleen nog maar zal toenemen, omdat steeds meer mensen ervoor kiezen om alleen te blijven. Wij hopen dat de alleenstaanden zich actief in willen (blijven) zetten voor de bevordering van onderling contact, activiteit, steun en ontspanning."

Opgave voor de jubileummiddag is mogelijk tot en met 23 juni door te bellen met 053-538 3560 of 053-538 4738.

Oldenzaal e.o.

poll

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

  • Goede zaak, roken moet je zoveel ontmoedigen (43%)
  • Betuttelend, buiten maak ik zelf wel uit waar ik rook (49%)
  • Hebben ambtenaren tijd om te roken dan? (8%)
1090 stemmen