Volledig scherm
Farmer planting small tree © Getty Images

D66: een nieuwe boom voor iedere Lossernaar

LOSSER - Als het aan D66 ligt plant de gemeente Losser op korte termijn maar liefst 22.500 extra bomen. De partij komt om dat te bewerkstelligen tijdens de eerstkomende raadsvergadering met een motie.

Het aantal van 22.500 nieuwe bomen staat niet toevallig gelijk aan het inwonertal van de gemeente. “Voor elke inwoner van Losser willen we een klimaatboom laten planten”, aldus D66-fractievoorzitter Ronald Ringenoldus. “Met de huidige weersomstandigheden zie je een ware run op airco’s, terwijl één boom net zoveel verkoeling geeft als tien airco’s. Hiermee houden we dus in Losser ons hoofd koel en werken we aan een duurzaam Losser.”

‘Landschapspijn’

Ook de toekomst van het Twentse landschap speelt een rol. D66 had het tijdens de behandeling van de voorjaarsnota over ‘landschapspijn’. Dat is het niet meer herkennen van het typische Twentse landschap door schaalvergroting in de landbouw en het kappen van houtwallen. Ook de verdergaande verstening van de leefomgeving speelt mee, aldus D66.

“Door het planten van 22.500 extra bomen in Losser houden we Losser koel én aantrekkelijk voor het toerisme. Dat is goed voor 10 procent van de Losserse banen”, aldus Ringenoldus.

Oldenzaal e.o.

Poll

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

  • Begrijpelijk, dit soort prijzen zijn veel te hoog (69%)
  • Jammer, daardoor krijg je minder variatie in het woningaanbod (10%)
  • Geef mij maar een goedkopere woning in een buitenwijk (21%)
1907 stemmen