Daders ramkraak juwelier Losser spoorloos, politie zoekt getuigen

VideoLOSSER - Van de dieven, die in de nacht van woensdag op donderdag een ramkraak pleegden bij een juwelier aan de Sint Maartenstraat in Losser, ontbreekt nog ieder spoor. Zij sloegen met een nog onbekende buit op de vlucht.

Bij de ramkraak maakten de daders gebruik van een gestolen bestelbus uit Amsterdam, die ze achterlieten. Die heeft de politie inmiddels in beslag genomen voor forensisch onderzoek. De brandweer was al snel ter plaatse met onder andere een warmtebeeldcamera om onderzoek te doen.

Door de ramkraak, die even na drieën werd gepleegd, ontstond een enorme ravage. De gevel is volledig uit het pand gereden. Inmiddels wordt hard gewerkt om de schade te herstellen.

Scooters

Van de daders ontbreekt nog ieder spoor. Het is onbekend om hoeveel personen het gaat. De politie zegt op zoek te zijn naar meerdere mannen, die op twee scooters wisten weg te komen. Van een van de scooters ontbreekt een buddyseat. De politie roept getuigen op zich te melden.

Volledig scherm
Een bestelbus is in de nacht van woensdag op donderdag binnengereden bij juwelier Vreriks aan de Sint Maartenstraat in Losser. © Robin Hilberink
Volledig scherm
De ravage is enorm. © News United / Dennis Bakker
Volledig scherm
De schade aan het pand van Juwelier Vreriks wordt hersteld na de ramkraak, waarbij dieven met nog onbekende buit op de vlucht sloegen. © Robin Hilberink

Oldenzaal e.o.