Volledig scherm
Caroline Schasfoort-Olde Heuvel krijgt bij het vele werk op mini-camping De Veldzijde alle hulp van haar vader en de beide zoons Joran en Juriën. © Annina Romita

Dagboek van een campinghouder uit Losser

LOSSER - Het zijn lange en hectische dagen voor de families Schasfoort en Olde Heuvel. Samen runnen zij mini-camping De Veldzijde in Losser. Op verzoek van deze krant hield Caroline Schasfoort-Olde Heuvel een week lang een dagboek bij. Over enorme hoeveelheden was, mails checken en het belang van een rondje over de camping.

Zaterdag 30 juli
Een gezellig drukke dag, wisselingen van twee vakantiehuisjes en vertrekkende en arriverende gasten op de camping vandaag. Om 9.00 uur loop ik een ronde over de camping om af te rekenen, na een dik een uur ben ik hiermee klaar. Tegen 10.15 uur snel koffie en dan de vakantiehuisjes schoonmaken, samen met mijn vader. Marc maait de plekken op de camping van de vertrokken gasten, Juriën en Joran fietsen naar het dorp voor wat boodschappen. Teamwork! 12.00 uur is het lunchtijd. Om 12.30 uur is het tijd het campingsanitair schoon te maken. Vanaf 13.30 uur komen de nieuwe gasten weer aan, ik help alle caravans op de plek en geef ze een kleine rondleiding. Dit geldt ook voor de nieuwe gasten in de vakantiehuisjes. Mijn vader en mijn man zoeken mijn moeder in het ziekenhuis op. Zij heeft gisteren een nieuwe knie gekregen. Als alle gasten binnen zijn, werk ik de administratie bij. Dan waait tante Sientje nog even langs om haar kilo’s geplukte bosbessen te laten zien. Over het warme eten vandaag geen zorgen, vrienden op de camping koken vandaag voor ons! Na het eten kan ik samen met m'n vader naar Enschede om mijn moeder op te zoeken. Daarna een rustige avond met de jongens lekker op de bank voor de tv.

Het complete dagboek van Caroline Schasfoort-Olde Heuvel is te lezen in deze krant van zaterdag 6 augustus.

Oldenzaal e.o.