Volledig scherm
Harry Heegen op de plek waar de gedenkplaats had moeten komen © lars Smook

De Lutte krijgt geen urnengedenkplaats

DE LUTTE - Eigenaren van landgoed Egheria -Ten Cate gaan niet in beroep tegen afwijzing vergunning door provincie

Er komt definitief geen urnengedenkplaats aan de Populierdijk in het buitengebied van De Lutte. De eigenaren van landgoed Egheria-ten Cate gaan niet in beroep tegen het besluit van de provincie geen vergunning te verlenen voor het park. „Dat kost ons én te veel energie én te veel geld”, zegt Jaap Beekhuis, die namens het bedrijf Groenconsult de plannen voor het terrein had ontwikkeld.

Gedenkplaats
Mensen met voorliefde voor de natuur hadden een plekje kunnen krijgen op de urnengedenkplaats. De urn zou tachtig centimeter diep in de grond verdwijnen. Alleen een naamplaatje zou verwijzen naar de overledene. Er was plaats voor ongeveer 1200 urnen.

Omwonenden, gesteund door VVVD-voorman Harry Heegen, vreesden echter voor verkeersoverlast. De Raad van State stelde hen eind vorig jaar in het gelijk. De provincie, die eerder wel een vergunning had verleend, trok daarop de vergunning weer in. Dat besluit is nu definitief.

  1. Janice Meerenburgh hoogste nieuwkomer bij VVD

    Janice Meerenburgh hoogste nieuwkomer bij VVD

    LOSSER - Met enkele zeer opmerkelijke keuzes heeft de VVD haar verkiezingslijst vastgesteld. Janice Meerenburgh (38) , die sinds enkele maanden lid is van de VVD, is de hoogste nieuwkomer op de derde plaats. Oud-CDA-er Gerald Aveskamp staat zesde op de lijst en het huidige raadslid Ron de Leeuw komt niet verder dan de zevende plaats. Harry Heegen voert de lijst aan. De commissieleden Nick Visschedijk (2e), Hans Hanterink (4) en Ilona van Dijk (5) houden ook uitzicht op een raadszetel. De VVD gaat uit van drie raadszetels en hoopt zelfs op vier. Harry Heegen: „Ons motto is 'met opgestroopte mouwen' en dat doen we met doeners. Commissieleden zijn beloond voor hun harde werk.”

Oldenzaal e.o.