Volledig scherm
Ook de 39e Hellehondsdagen worden op zondag 10 juli afgesloten met een ludieke veiling in de feesttent op het Emsflowerplein. © Reinier van Willigen

De Lutte maakt zich op voor 39ste Hellehondsdagen

DE LUTTE - Het weekend van 8, 9 en 10 juli staat De Lutte weer geheel in het teken van de Hellehondsdagen. Voor de 39e editie van dit zomerse dorpsfeest zijn vertrouwde activiteiten als de ludieke slotveiling, Dorpsloop en de Beach Games gekoppeld aan enkele nieuwe onderdelen. Met een Hels Vinyl Festijn maar ook Proef & Geniet.

Traditiegetrouw wordt vrijdag 8 juli afgetrapt met het Culinair Beachvolleybaltoernooi. Vanaf 17.30 uur strijden bedrijventeams uit De Lutte (en omgeving) op het Lutter Copacabana om de prijzen. Om 19.30 uur worden de deelnemers aan de mountainbikewedstrijd ‘Rondom de Hellehond’ weggeschoten. Nadat de prijzen zijn verdeeld, wordt het podium op het Emsflowerplein vrijgemaakt voor De Lut’s Got Talent. Begeleid door de vermaarde De Lut’s Got Talent Band presenteren lokale zangtalenten zich in een muzikaal en visueel spectaculair concert.
Het zaterdagprogramma staatzoals gewoonlijk in het teken van de jeugd. Met een Wipe Out (10.00 uur) voor de kinderen van de basisschool op het evenemententerrein voor het dorpshoes en tegelijkertijd een gratis kinderprogramma voor de allerkleinsten op het Johan van Grunder-Jensplein voor het dorpshoes. De Beach Games worden om 12.00 uur hervat en om 17.00 uur wordt het eerste startschot gelost voor de Dorpsloop. Op zaterdagavond gaat in De Lutte de ‘Hel weer los!’ In de feesttent op het Emsflower Plein is er voor jong en oud een avondvullend programma. DJ Bart Koopman bijt om 20.30 uur het spits af, daarna is het de beurt aan PPM.

Proef & Geniet
Op de slotdag van de Hellehondsdagen is er de hele dag van alles te doen in de dorpskern. De kofferbakverkoop voor het dorpshoes begint om 09.00 uur. In de Appelhof, de boomgaard naast Erve Boerrigter, begint om 10.00 uur Proef & Geniet, een knusse markt waar de bezoekers terecht kunnen voor streekproducten, een kop koffie, boeken, muziek en leuke snuisterijen. In dorpshoes Erve Boerrigter wordt een kunstmarkt gehouden. Vanaf 12.00 uur worden de eerste plaatjes gedraaid tijdens het Hels Vinyl Festijn, een nieuw onderdeel van de Hellehondsdagen. Tijdens dit festijn krijgen acht piratenteams de kans om hun talent te laten zien en daarmee te strijden voor mooie prijzen. De veiling waarmee de Hellehondsdagen traditiegetrouw worden afgesloten, begint om 17.00 uur.

Voor het complete programma van de Hellehondsdagen 2016 zie www.hellehond.nl.

Oldenzaal e.o.

poll

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

  • Goede zaak, roken moet je zoveel ontmoedigen (36%)
  • Betuttelend, buiten maak ik zelf wel uit waar ik rook (57%)
  • Hebben ambtenaren tijd om te roken dan? (7%)
634 stemmen