Volledig scherm
© Herman Haverkate

De Lutte viert Roze Zaterdag met kerkdienst in café

DE LUTTE - De traditionele viering van Roze Zaterdag in De Lutte is zaterdagavond begonnen met een kerkelijke viering in dorpcafé Plexat. Het was de tiende keer dat de jaarlijjkse feestdag voor homo’s, lesbiënnes, bisexuelen en transgenders in het dorp werd gehouden.

De viering, voorbereid door vertegenwoordigers van de parochie Lumen Christi en de organisatie van Roze Zaterdag, stond in het teken van vriendschap. De circa vijftig aanwezigen luisterden naar gebeden en liedjes van onder meer André van Duin en Claudia de Breij. Ook werden er kaarsjes aangestoken bij een H. Hartbeeld, geplaatst tegen de achtergrond van een regenboogvlag en talloze roze ballonnen.

Bisschop
Voor een luchtig intermezzo zorgde de plaatselijke komiek Ludwig Olde Riekerink. Verkleed als bisschop prees hij de organisatoren voor de bijzondere en vanzelfsprekende manier waarop Roze Zaterdag nu al tien jaar in De Lutte wordt gevierd.

Barmhartigheid
Voorgangster en mede-organisator Irma Onland zei na afloop onder de indruk te zijn van de viering. ‘Er hing een hele bijzondere sfeer. Als kerkgemeenschap vieren wij dit jaar het jaar van Barmhartigheid. Met deze viering omarmen wij een groep die zich misschien niet altijd welkom heeft gevoeld in de kerk.’ Pastor Jan Kerkhof Jonkman riep in de voorbeden de kerkelijke leiders op zich niet allen te laten leiden door de leer, maar open te staan voor nieuwe inzichten.

Oldenzaal e.o.

poll

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

  • Goede zaak, roken moet je zoveel ontmoedigen (40%)
  • Betuttelend, buiten maak ik zelf wel uit waar ik rook (52%)
  • Hebben ambtenaren tijd om te roken dan? (8%)
836 stemmen