Sangita Khadka is begint maart uitverkozen tot meest inspirerende vrouw van Twente. „Het is heel belangrijk is om je in te zetten voor de maatschappij.”
Volledig scherm
PREMIUM
Sangita Khadka is begint maart uitverkozen tot meest inspirerende vrouw van Twente. „Het is heel belangrijk is om je in te zetten voor de maatschappij.” © Robin Hilberink

De meest inspirerende Twentse vrouw woont in Overdinkel en strijdt tegen vrouwenonderdrukking

OVERDINKEL - Ze werd begin maart uitgeroepen tot meest inspirerende Twentse vrouw van 2020. De 30-jarige Sangita Khadka uit Overdinkel strijdt al jaren tegen vrouwenonderdrukking in haar geboorteland Nepal. 

Stomverbaasd was ze toen ze haar naam door de zaal van Prismare Enschede hoorde klinken. „Ik kon het niet geloven”, zegt Sangita Khadka. „Ik stond met zes andere sterke vrouwen op het podium die ook stuk voor stuk fantastisch werk doen.” Het interview is in het Engels. Nederlands begrijpt ze wel, maar ze zit nog volop in het leerproces. „Ik kom hier niet vandaan en spreek de taal daardoor ook nog niet. Toch wordt mijn werk erkend en mocht ik deze prijs in ontvangst nemen.”

Oldenzaal e.o.