Twee van de drie zussen Renee (links) en Fraukje Roeleveld op een stuk grond langs de Gildehausweg in Denekamp, dat ze eerder inzaaiden met mengsels van wilde bloemen en kruidenplantjes.
Volledig scherm
Twee van de drie zussen Renee (links) en Fraukje Roeleveld op een stuk grond langs de Gildehausweg in Denekamp, dat ze eerder inzaaiden met mengsels van wilde bloemen en kruidenplantjes. © Robin Hilberink

De wilde bloemen van Beuningse zussen kleuren Noordoost-Twente; ‘Afgelopen jaar 30.000 m² ingezaaid’

De Beuningse zussen Roeleveld gaan enthousiast verder met hun Broez-project: het inzaaien van akkerranden met inheemse bloemengsels. Afgelopen jaar gaven ze ruim 30.000 m² aan akkerranden, langs dorpskernen en fiets- en wandelpaden kleur.

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

Oldenzaal e.o.