Volledig scherm
De Rijdende Rechter John Reid tijdens de opnames in gesprek met Moniek Heupink. Foto: Emiel Muijderman

Deelnemer De Rijdende Rechter Overdinkel schrikt van reacties

OVERDINKEL - Moniek Heupink uit Overdinkel is geschrokken van alle reacties op Facebook over het optreden van haar en haar man Gerben Mazeland in tv-programma De Rijdende Rechter. „We worden daar in een heel negatief daglicht geplaatst. Alsof we het onderste uit de kan willen. Het tegendeel is waar."

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van De Rijdende Rechter was afgelopen dinsdagavond op tv. Mazeland en Heupink stonden lijnrecht tegenover hun buren: Eric en Kitty Leuverink. Gerben Mazeland en Moniek Heupink bouwden een carport tegen de villa van de familie Leuverink aan en dat pikte het echtpaar niet. Hun vrijstaande woning zou nu een geschakelde woning zijn en het schoonmaken van de muur en de dakgoot zou hen onmogelijk worden gemaakt. Die discussie betekende het begin van een reeks verwijten over en weer.

Keihard
Rechter John Reid, opvolger van meester Frank Visser, oordeelde keihard. Met grote gevolgen voor de eisende familie Leuverink. Die kreeg niet alleen ongelijk over de carport, die mag blijven staan, maar moet bovendien de dakoversteek van zijn huis inkorten die de erfgrens met 87 centimeter zou overschrijden.

Geschrokken
Mazeland en Heupink kwamen als winnaars uit de strijd in Rinkeldekinkel in Overdinkel. Dat leverde hen echter niet louter felicitaties op, maar volgens Heupink dus ook negatieve reacties. Zij ontkent dat zij het onderste uit de kan wilde halen. ,,De familie Leuverink is deze zaak begonnen, laat dat duidelijk zijn. Omdat deze zaak er nu eenmaal was, hebben we ook geprobeerd om de onduidelijkheid over de erfgrens voor altijd weg te nemen."

De familie Leuverink was woensdag niet bereikbaar voor commentaar.

Oldenzaal e.o.