Volledig scherm
© News United | Dennis Bakker

Dinkel bij Losser treedt buiten zijn oevers

LOSSER - Door de grote hoeveelheid regenwater die de afgelopen dagen in Duitsland is gevallen, is de Dinkel sinds vrijdagavond op enkele plaatsen buiten zijn oevers getreden. Het waterschap Vechtstromen verwacht echter geen problemen.

In Duitsland viel de afgelopen dagen opnieuw extreem veel regen, plaatselijk tot circa 85 mm. Het water uit Duitsland wordt onder andere door Nederland via de Vecht en de Dinkel afgevoerd.

Zomerperiode
De Dinkel voert daardoor momenteel veel meer water af dan normaal. De piek van hoog water wordt in de loop van zaterdagavond verwacht. Volgens het waterschap is er sprake van een ‘beheersbare situatie’. De rivieren maken namelijk gebruik van het daarvoor bedoelde winterbed. Maar dit gebeurt wel op een bijzonder en onverwacht moment: in de zomerperiode.

Peil
​Gebiedsbeheerders van het waterschap hebben daarom agrariërs en andere belanghebbenden in het Dinkeldal zo veel mogelijk geïnformeerd. Onder normale omstandigheden zal het peil in de loop van de komende week weer dalen naar een normaal niveau. Het Waterschap waarschuwt recreanten die het weekend op of langs het water doorbrengen, rekening te houden met harder stromend water. Kanovaren op de Dinkel is in deze tijd van het jaar overigens toch al niet toegestaan.

Oldenzaal e.o.

poll

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

  • Goede zaak, roken moet je zoveel ontmoedigen (34%)
  • Betuttelend, buiten maak ik zelf wel uit waar ik rook (60%)
  • Hebben ambtenaren tijd om te roken dan? (6%)
553 stemmen