Volledig scherm
© MarieTherese Kierkels / PVE

Doek valt voor Partycentrum Drost in Overdinkel

OLDENZAAL - Er komt een einde aan Partycentrum Drost. Eigenaar Dikkie Drost houdt het na ruim acht jaar voor gezien. Sinds 2010 bestierde Drost samen met zijn vrouw Elles de voormalige zaal Eulderink aan de Hoofdstraat in Overdinkel. In eerste instantie was het nog een zalencentrum met cafetaria. Maar Drost sloot de cafetaria al in 2015, vanwege een tekort aan klandizie.

Om diezelfde reden zet Drost nu een punt achter het partycentrum. “Het liep gewoon niet”, zegt hij. “Het aantal bruiloften en feesten dat wordt gehouden is gewoon niet meer zoals het is geweest. En dan bloedt het al gauw dood.”

Laatste zalencentrum

In de loop van vorig jaar hakte hij de knoop door. Geen makkelijke keuze: “Het doet natuurlijk zeer. Je krijgt nooit dat terug, wat je erin hebt gestopt.” Eerder moest hij om dezelfde reden ook zijn nabijgelegen café Lits sluiten.

Met de sluiting van Drost komt een einde aan het laatste zalencentrum van Overdinkel. De andere locatie, Saksenstal Gerrit, werd in 2012 door een brand geteisterd. Robert Bos, bestuursvoorzitter van Bruisend Overdinkel, noemt het besluit jammer, maar begrijpelijk. “Dit is een verlies voor Overdinkel, maar als het financieel niet uit kan, dan houdt het op.”

Quote

Dit is een verlies voor Overdinkel

Robert Bos, bestuursvoorzitter van Bruisend Overdinkel

Residentie

Het partycentrum was jarenlang de residentie van carnavalsvereniging De Veldmuuskes. Zij kunnen er dit seizoen nog terecht. Bestuursvoorzitter Ronald Jansen geeft aan nog geen nieuwe stek te hebben gevonden. “We zijn wel met partijen in gesprek. Voor de kleine feesten kunnen we prima in een café terecht, maar voor de grotere feesten moeten we naar een grotere locatie uitwijken.”

Jansen heeft in elk geval niet de bedoeling uit Overdinkel te vertrekken. “’t Trefhuus zou bijvoorbeeld een optie kunnen zijn, of een grote tent. Maar dan hebben we wel medewerking van de gemeente nodig.” Wat er nu met de locatie gaat gebeuren, is nog onzeker. Drost heeft plannen om er appartementen in te bouwen.

Oldenzaal e.o.