Volledig scherm
Voorzitter Annick van der Lof sprint op een Britse dubbeldekker, die de gasten van Twentebal naar de bowlingbaan in Enschede brengt © Dolf Ruesink

Door 'klotenweer' in De Lutte naar bowlingbaan in Enschede

DE LUTTE - Uitgerekend op 'het mooiste plekje van Nederland' regende het zaterdag. En vanwege dat klotenweer moesten de gasten van Twentebal uitwijken van de natuur in De Lutte naar de bowlingbaan in Enschede.

Twentebal is het jaarlijks klootschiettreffen tussen ondernemers, artiesten, politici en bestuurders uit 'Oost' en ' West' . Vorig jaar wisten captain Frits Huffnagel en zijn teamleden de loodzware Carel Enkelaar Trofee mee naar huis te nemen. Dit jaar wilden Marga Bult en haar getrouwen de bokaal terugwinnen.

Complot
​'Die regen is een groot complot ', foeterde burgemeester Michael Sijbom (Losser) bij de ontvangst in Landhuishotel De Bloemenbeek waar gastheerRaymond Strikker - vanwege problemen met de ogen - als een Twentse Captain Hook verscheen. Volgens Sijbom durft team 'West' een nieuwe confrontatie niet aan. De afgelasting van het klootschieten werd daarom in de Randstad met gejuich begroet.

Jammer voor Europees kampioen Silke Tulk en haar klootschietcollega's, die nu werkloos moesten toekijken. Zij zouden de deelnemers in het veld begeleiden. De vrouw die ooit een kloot 220 meter ver wierp, komt morgen overigens uit op het NK in Geesteren.

Beschaving
Samensteller Harry Nijhuis van het boekje 'Hoe leer ik Twents' wil de gasten 'oet 't westen' graag wat moderne beschaving bijbrengen. Hij bood een eerste exemplaar van de uitgave aan. Frits Huffnagel nam het boekje ontvangst en keek vreemd op van alle typisch Twentse uitdrukkingen.

Oldenzaal e.o.

poll

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

  • Goede zaak, roken moet je zoveel ontmoedigen (40%)
  • Betuttelend, buiten maak ik zelf wel uit waar ik rook (52%)
  • Hebben ambtenaren tijd om te roken dan? (8%)
831 stemmen