Volledig scherm
De leden van de werkgroep Glasvezel voor de gemeente Losser. © Werkgroep Glasvezel

Dorpsraden en belanghebbenden trekken in Losser samen op voor aanleg glasvezel

LOSSER - Bewoners in de buitengebieden van Losser, Hengelo, Haaksbergen en willen dat eind 2015 gestart wordt met de aanleg van glasvezel in het buitengebied.


Zij hebben samen met gemeenten de handen ineen geslagen omdat breedband in het buitengebied nodig is om wonen en werken aantrekkelijk te houden. Bewonerswerkgroepen uit deze vier gemeenten hebben zich verenigd in de Stichting TwenteGlas. Deze stichting informeert bewoners en bedrijven in het buitengebied over de mogelijkheden en inventariseert de vraag naar een glasvezelaansluiting. De vier gemeenten ondersteunen de bewoners bij de voorbereiding en uitvoering. Voor een financieel haalbare aanleg van glasvezel in het buitengebied moet het grootste deel van de bewoners en bedrijven (tenminste 60%) meedoen. De bewonerswerkgroepen die samen optrekken in de stichting TwenteGlas, organiseren daarom na de bouwvakantie informatiebijeenkomsten.

De werkgroep van de gemeente Losser bestaat uit Maik Koopman (Dorpsraad Beuningen), Martin Oldenhof (LTO), Boudewijn van Vilsteren (De Wilmersberg), Herman Nagel (Dorpsraad Glane), Theo Geerlings (Dorpsraad Overdinkel), John Meijerink (Paviljoen Lutterzand), Con de Man (Dorpsraad De Lutte), Frans Bosch (De Lutte), Frank Beernink (Platform Losser).

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Oldenzaal e.o.