Volledig scherm
Ook in de maand augustus klimt burgemeester Michael Sijbom weer op zijn fiets om toeristen en inwoners van Losser de mooie plekjes in zijn gemeente te laten zien. © Robin Hilberink

Dorpswandeling door Losser met burgemeester Michael Sijbom

LOSSER - Zijn fietstochten met toeristen en inwoners door de Dinkelgemeente waren al bekend. Maar burgemeester Michael Sijbom gaat nu ook als gids fungeren bij een wandeling door het dorp Losser. Op donderdag 11 augustus laat hij zijn groep onder meer de lokale Martinustoren zien.

Het succes van Sijboms fietstochten vorig jaar en die van vorige maand krijgen in augustus dus een vervolg. Dit jaar is ervoor gekozen om de routes (circa 25 kilometer) op te hangen aan thema’s en onderweg te zorgen voor gastsprekers.
‘Maurits’ is bijvoorbeeld het thema van de tocht door het buitengebied van Beuningen (vertrek 10.30 uur bij de lokale VVV). Voor De Luttte staan twee thematochten gepland: op 12 augustus mythen & sagen (vertrek 10.30 uur bij VVV) en op 19 augustus ‘natuur’ (vertrek 11.00 uur bij VVV). Smokkelen staat centraal op 24 augustus bij een fietstocht rondom Overdinkel. Vertrek om 11.00 uur bij Skop’nboer en Erve Beernink. Het vertrekpunt voor de dorpswandeling is de VVV-vestiging in het gemeentehuis. Aanmelding vooraf bij de VVV (tel. 551160). Kosten: €3,50 (incl. koffie met tractatie onderweg).

Oldenzaal e.o.